Блог

Преборете рака на дебелото черво с тези природни рецепти

Преборете рака на дебелото черво с тези природни рецепти

Алтернативното лечение на рака на дебелото черво може да се приложи, когато болният не желае да приема лекарства с химия или в случаи, когато изгледите от лечение с традиционната медицина не са добри. Освен това, алтернативната медицина може да се прилага като допълнение към основното лечение. Обикновено като алтернативни лечения се приемат билки и отвари по народни рецепти, както и промени в начина ни на живот и хранене. 

 

Алтернативно лечение, принципи.

 

Алтернативно лечение на опасния рак на дебелото черво както и на други видове рак се прилага, когато болният иска да не си трови организма с химия от лекарствата или когато няма достатъчно добри изгледи за лечение от официалната медицина. Може и като допълнение към основното лечение, което е най-добър вариант. Алтернативното лечение се състои в прилагането на билки и народни рецепти полезни за лечение на болестите, промяна в начина, по който живеем и как се храним.

 

Към храненето се обръща внимание на това, което диетолозите препоръчват като повече орехи, соя, боровинки, къпини, кисело зеле, червено цвекло, храни богати на повече фибри, на витамин В17 като бадеми и кайсиеви ядки, на витамин С (в големи дози за всички болести), чесън. Всичко това е полезно за борба с опасния рак на дебелото черво, против неговото развитие и за предпазване.

 

Червеното и свинското месо трябва да се изключат от храната, може да се яде само риба. Яйцата също могат да се ползват за това заболяване, но варени или печени, не пържени. Други препоръчани храни са броколи, ябълки, тъмни плодове, черупкови ядки, фасул, магданоз, спанак и т. н.. Салати от зеленчуци, например от моркови, чесън и цвекло. Соковете от моркови, цвекло и други зеленчуци са също много полезни. Храните след операция трябва да не дразнят лигавицата на храносмилателните органи, а такива са пюрета, зеленчукови супи и други подобни. 

 

От билките намират приложение шведската горчивка, отвара от коприва, хвощ, пелин, девесил, жълтениче, бучиниш, черен оман, лайка, детелина, репей, здравец, корен от репей и други с действие на адоптогени, на антиоксиданти и с антитоксични свойства.

 

Един от основните принципи за алтернативно лечение на смъртоносния рак на дебелото черво, както и на други болести е създаването на алкална среда в тялото. Една от причините е ниското pH в организма, което се получава от нездравословното хранене, стреса, замърсения въздух и други фактори. На това се противодейства с храни и билки богати на антиоксиданти и с антитоксично действие, промяна в начина на живот, избягване на вредителите и т. н.

 

Билки: Ароматна кализия.

 

Ароматната кализия (Callisia fragrans) притежава биологично активни съставки, сред които са стероиди и флавоноиди. Тя има и противовъзпалителни и други лечебни свойства. Алкохолният екстракт от ароматна кализия им априложение за лечение на простуда и бронхит, тромбофлебит, кисти на яйчниците, миома, рак на белия дроб, на гърдата и на стомаха. Лечението с екстракта не трябва да продължава дълго, а 3 седмици, след употребата му се прави почивка 1 седмица.

 

Алкохолна тинктура от ароматна кализия. Вземат се от билката около 50 леторасли, листа или цялото растение без корените и се слагат в тъмен съд. Върху тях се налива 1,5 литра водка или чист етилов спирт. Държи се на прохладно и тъмно място за 10 дни като се покрива плътно и се разклаща. След изтичането на 10-те дни, тинктурата е готова за ползване.

 

За лечебни цели се използва и водна емулсия с билката за клизми. Тя се приготвя като се вземат 2 големи листа от кализия, около 20 см и се слагат в съд с вряла вода 1 л и се оставя да къкри за 5-10 минути. Изчаква се след това да изстине и се слага в тъмна стъклена бутилка за съхраняване в хладилник за седмица. За ползване за клизми, тя трябва да се затопли до 35-40° С на водна баня. 

 

Алкохолният екстракт от ароматна кализия се взема по 20 капки в 50 мл вода, която се изпива на глътки 20 минути преди ядене. Както казахме ползва се 3 седмици и една се почива, след това отново се продължава. Не се препоръчва за бременни, кърмачки и за деца под 18 години. Кализията помага за усвояването на другите билки, които се пият за дадена болест и усилва действието им. 

 

Маслен балсам с ароматна кализия също намира приложение срещу рак на дебелото черво. Слагат се в чаша или малко бурканче нерафинирано олио от слънчоглед 40 мл (или ленено олио) и алкохолна тинктура от кализия 30 мл и се бъркат енергично, за да се смесят добре. Бъркането да продължи 7 минути. Изпива се веднага без да се даде възможност да се разделят двете съставки.

 

Ако се забавите само секунда, те започват да се отделят. Изпива се на един дъх поне 20-30 минути преди ядене 3 пъти през деня. Схемата на терапията включва 10 дни редовно пиене на тази смес и 5 дни почивка и отново повторете. Такива курсове се правят периодично без прекъсване. Напълно е забранено пиенето на алкохол, бира, пушенето на цигари и консумацията на вредни храни като рафинирани и животински (последните поне да се ограничат) и да се прилага вегетарианството с повече плодове и зеленчуци.

 

Тази рецепта с ароматна кализия срещу рака на важното дебело черво не Ви ли напомня за друга – рецептата на Николай Шевченко за рак и други болести. 

 

Салеп.

Билката салеп (Orchis Maculata L.) оказва антитоксично и антитуморно действие. Използва се и за язви и кашлица. Препоръчва се да е взема дълго, колкото желаете. Както писахме по-горе отвара се приготвя с 1 с. л. смлян салеп, който да се вари поне 10 мин в половин литър вода. От него се изпиват по 1 с. л. трикратно за деня, 15 минути след хранене.

 

Градско омайниче.

 

За лечение на известния рак на дебелото черво помага и билката градско омайниче (Geum urbanwn L.). използва се и за хемороиди, нерви, стомашни и чревни болки, кървящи венци и други.  Една чаена лъжичка прахообразни кореноплодни от омайниче налейте в 300 мл вода и варете 10 минути на котлона на слаб огън, след това оставете да кисне. Вземайте по 100 мл от тази отвара трикратно за деня. Един курс лечение е 2-3 седмици, който трябва да бъде последван от почивка за една седмица и възобновете лечението. Направете 2-3 курса на лечение.

 

Гъби: рейши, кордицепс, шийтаке, майтаке, мешима, агарик блазей.

 

Рейши

 

Гъбата рейши с научно название Ganoderma lucidum е една от гъбите популярно със своите лечебни и противоракови свойства. Тя действа имуномодулиращо и ограничава развитието на кръвоносните съдове в раковите клетки. Полезна е при лечението на на един вид рак: левкемия, рак на гърдата, злокачествен меланом, рак на дебелото черво, на стомаха, на черния дроб (хепатом), на простатата, на хранопровода, на белите дробове, на панкреаса, на мозъка, на бъбреците, на костите и при саркома.

 

Това не означава, че го лекува на 100% а че е полезна за употреба при тези видове рак. Полезна е и за други болести. adaptogens.com. Преди да се потвърди лечебното действие на гъбите, учените занимаващи се с тяхното изследване не са смеели да обявят официално тяхното противораково действие. Сега това е доказано, макар че не са панацея. От сайта oncolink.org се отхвърля тяхната полза срещу рака, като пишат, че няма достатъчно доказателства, но нали затова им плащат.

 

Гъбата рейши на ден се ползва по 1,5 г в сухо състояние в хранителните добавки, а като тинктура по 1 мл дневно. В упътването на опаковката на хранителните добавки трябва да е пояснено.

 

Кордицепс

 

Препаратите с тибетската гъба кордицепс (Cordyceps) влияят положително при лечението на много болести, както е известно и върху рак на дебелото черво. Действала е възстановяващо и върху пациенти с 4-та степен на рак. Гъбата расте в Тибет и богата на полезни вещества – 77 микро и макроелементи, витамините С и Е, селен, цинк, коензим Q 10, ферменти и други.

 

Тя действа и като силен афродизиак, повишава половата издръжливост, лекува редица болести, полезна е при стрес и депресия, понижава холестерола, възстановява след умора, за спортисти, дава енергия, помага за усвояването на кислорода и други предимства са доказани за нея. Противопоказана е за бременни, кърмачки и не се препоръчва за лица под 18 години. Препоръчителна дневна доза е 1-3 капсули.

 

Шийтаке

 

Гъбите шийтаке са други лековити китайски гъби, полезни за много болести и с добри антиканцерогенни свойства. Препоръчва се дневно по 1 капсула след хранене, но 2 пъти, заедно с витамин С. В нея се съдържа веществото полизахарид лентиан, което пречи на разпространението на клетките на рака в белите дробове. Шийтаке предпазва здравите клетки от рака и засилва имунната система, увеличава производството на клетките убийци на вирусите и на интерлевкин-1,  който се бори с клетките на рака.

 

Освен срещу рака на дебелото черво, гъбата е полезна и за възстанояване след лъчетерапия и химиотерапия, намалява холестерола, при тромби, регулира кръвното, за предпазване от атеросклероза, срещу сърдечно-съдови заболявания, стопява мазнините, регулира храносмилането, при суха гангрена, полова слабост и други.

 

Майтаке

 

Гъбите майтаке са едни от най-лековитите, които са сред най-силните имуностимулатори. Използват се в китайската народна медицина от 3000 години. Използват се интравенозно и под формата на хранителна добавка. Установено е, че тя възпрепятствува увеличаването на канцерогенните клетки. Засега изследванията продължават за нейното приложение.

 

Майтаке съдържа витамин D, който е важен в борбата с раковите клетки. Тя активира клетките действащи като убийци на рака – Т-клетки и инхибира растежа на туморите. Полезна е при диабет, висок холестерол, затлъстяване, високо кръвно, хепатит и други. Може да се взема с храната или в чай например или друга напитка. Дневната препоръчана доза е 3-7 грама. Възможна е алергична реакция и страдащите от МС да се консултират е лекаря си преди да я ползват.

 

Мешима

 

Лекарствените гъби мешима (Phellinus linteus) се показали противоракова кативност по време на изследвания в лабораторни условия. Полизахаридните фракции, изолирани от мешима са били намерени, че са свързани с повишена активност на имунните клетки, като например производството на цитокини от макрофаги и В-клетки или на повишена активност на естествени цитотоксични клетки-убийци.

 

Освен това, за гъбата е установено, че е способна за модулиране на експресията или активността на различни гени, участващи в клетъчната пролиферация, апоптоза, ангиогенеза, инвазивно поведение и химиопрофилактиката. Накрая, нейните екстракти показват регресия на тумора в три независими доклади по случай, за който се предполага, че екстракт от мишема или хранителна добавка на базата на екстракт от нея може да има потенциал за използване на алтернативно лечение на рак.

 

Агарик блазей

 

Агарик блазей е гъба растяща в горите на Бразилия. Тя е показана за лечение на тежки форми на рак, а местните хора я използват и за СПИН. В нея има голям биологичен потенциал, наречена е ”слънчева гъба” и ”гъба на живота”. За цивилизования свят е открита за пръв път през 1965 г. на конгрес по лечение на рака с гъби през 2006 г. в Ню Йорк, тя е обявена за най-ефикасната гъба за коварната болест, помага дори и при метастази.

 

Агарик блазей е богата на много минерали и витамини, укрепва силно имунната система и е полезна и за други болести. Стимулира смяната на кръвта по естествен начин, убива раковите клетки и спира развитието им с помагане на производството на интерлевкин, забавя процесите на стареене.

 

Диета, хранителен режим.

 

В диета на болните от известния рак на дебелото черво трябва да има храни богато на витамин D и на фолиева киселина, които намаляват руска от болестта. За нашето население се забелязва, че нивата на витамин D са ниски въпреки географската ширина, на която има достатъчно слънце, споделя професор Куртева в интервю за binar.bg. Рискови фактори в храната са животинските храни, освен тях заседналия начин на живот, пушенето на цигари, пиенето на алкохол, недостатъчно фибри в храната, консумация на животински мазнини и т. н.

 

Диетолозите препоръчват в храната да има повече орехи, соя, боровинки, къпини, кисело зеле, червено цвекло, храни богати на повече фибри, на витамин В17 като бадеми и кайсиеви ядки, на витамин С (в големи дози за всички болести), чесън, куркума. Всичко това е полезно да се добавя към терапиите срещу рак на дебелото черво, против неговото развитие и за предпазване.

 

Червеното и свинското месо се препоръчват да се изключат от храната, за предпочитане е само риба. Яйцата също са към храните можещи да се употребяват за това заболяване, но варени или пекани, не пържени. Други препоръчани храни са броколи, ябълки, тъмни плодове, черупкови ядки, фасул, магданоз, спанак, особено зеле, ряпа, чубрица и т. н.. Салати от зеленчуци, например от моркови, чесън и цвекло.

 

Храната трябва да е богата на фибри и споменатите витамини. Соковете от моркови, цвекло и други зеленчуци са от полза за много болести, а също и за рак на дебелото черво. Храните след операция трябва да не раздразнят лигавицата на храносмилателните органи, а такива са пюрета, зеленчукови супи. 

 

Свързани статии:

 

Как да пречистим дебелото черво по естествен начин

 

Как да открием дали страдаме от вътрешна гъбична инфекция

 

Домашно приготвено олио от канела лекува рак на дебелото черво, контролира диабет и е страхотен афродизиак

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Медитацията води до панически атаки

Медитацията води до панически атаки

Следваща статия
8-те най-добри причини да ядем орехи

8-те най-добри причини да ядем орехи

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар