Блог

Открийте мощните ползи от лековитата коса от царевица

Открийте мощните ползи от лековитата коса от царевица

Великолепната коса от царевица е прекрасно лечебно средство във вътрешността на растението и е добре известна като лек за много проблеми. Тя съдържа ситостерин и стигмастерол, които помагат за предотвратяване на висок холестерол и сърдечни заболявания. Те също съдържат растителни киселини, които помагат за подобряване състоянието на кожата и устните и регулират нивото на глюкозата в организма.

 

Най-разпространеният начин да я използвате е под формата на чай. Затова добре е да научите за многото ползи от лековитата коса от царевица употребена като чай и как можете да го направите.

 

Ползи за здравето от чай от коса от царевица

 

Чаят е от коса от царевица е голям естествен източник на витамин С, който предпазва сърцето, гарантира правилното кръвообращението, и предотвратява появата на сърдечносъдови заболявания. Той съдържа една добро количество от бета каротин, ниацин, рибофлавин, селен, тимол, лимонен, ментол и други.

 

Той е добро средство за пациенти, които имат високо кръвно налягане, тъй като помага за намаляване на кръвната захар чрез увеличаване на нивото на инсулин в организма.

 

Консултирайте се с вашия лекар преди самостоятелно лечение на високо кръвно налягане с помощта на чай от коса от царевица, за да бъдете сигурни, че не сте изложени на риск от усложнения.

 

Чаят помага за намаляване на болки от подагра. Пийте по една чаша три пъти на ден. След като намерите облекчение, намалете приема на една чаша на ден.

 

Чаят от коса от царевица е много добро средство за нощно напикаване, за деца и възрастни. Изпийте чаша чай от коса от царевица преди лягане, ако имате този проблем.

 

Той помага да се увеличи количеството на отделяната урина, поради това, че е ефективен при всички видове бъбречни проблеми, включително възпаление на пикочния мехур, инфекция на пикочните пътища и болезнено уриниране.

 

Чаят от коса от царевица помага при проблема с лошото храносмилане. Установено е, че царевичната коса стимулира жлъчната секреция в черния дроб, която се съхранява в жлъчния мехур и е необходима за смилането на храната.

 

Той съдържа добро количество витамин К, което го прави полезен за контролиране на кървене, особено по време на раждане.

 

Как да направим чай от коса от царевица?

 

Изберете качествена прясна царевична коса от доморасла или органична царевица. Сварете 2 чаши вода в тенджерата, след това изсипете 3 шепи прясна царевична коса. Покрийте чая и оставете да ври за около 15 минути или докато стане достатъчно добър да се пие. Пийте 3 чаши на ден.

 

Свързани статии:

Царевица: да, това е доказана здравословна храна и тук може да разберете защо

Кои храни съдържат селен и защо е необходим на тялото ни?

Рецепта на руски знахари лекува успешно рак

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Сок от морков, ябълка и червено цвекло: чудотворната напитка на китайски билкари

Сок от морков, ябълка и червено цвекло: чудотворната напитка на китайски билкари

Следваща статия
Как диета от плодове може да ви помогне да победите рака

Как диета от плодове може да ви помогне да победите рака

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар