Блог

Опитайте няколко вкусни рецепти за пречистване на организма

Опитайте няколко вкусни рецепти за пречистване на организма

Има няколко много добри комбинации и рецепти за пречистване на организма, с които може да изхвърлите всички натрупани през зимата токсини. А е известно, че пречистеното от токсините тяло не само е по-здраво, но и има по-добър метаболизъм и отслабва по-лесно.

 

Детоксикацията на организма е особено полезно именно сега през пролетта.

 

Първата рецепта за пречистване на организма е с лимон, грейпфрут, джинджифил и мед. Трябват ви два грейпфрута, едно парченце джинджифил, супена лъжица мед и три лимона. Всичко се изстисква, джинджифилът се настъргва и се прибавя лъжичката мед. Разбърква се и се пие сутрин на гладно.

 

Втората рецепта за пречистване на организма е с моркови, лиомонена трева и аспержи. Взимат се 10 аспержи, 4 големим моркова, стрък лимонена трева и всичко се пасира в блендера.

 

Друга полезна рецепта за задравословно прочистване на организма е с червено цвекло, моркови и ябълка. Всичко се минава през блендера и се пие по една чаша от този еликсир сутрин на гладно.

 

Вариациите за сокове за детоксикация са много. Развихрете въображението и съчетавайте плодовете и зеленчуците по свой собствен вкус. Ползвайте ягоди, ябълки, киви, лимони, грейпфрут, портокали, ананас, моркови, целина, домат и още каквото ви харесва.

 

Може да направите пречистване на организма и с една много приятна и лесна рецепта за зелено смути. За целта са ви необходими ябълка, киви, две чаши нарязано къдраво зеле, половин чаша листа от магданоз, един сантиметър парче джинджифил, обелен и нарязан и една чаша филтрирана или изворна вода. Начина на приготвяне е лесен – просто слагаме всички съставки в кухненския робот и пасираме до гладка смес. Ако е необходимо, се добавя още вода.

 

Свързани статии:

Лятно прочистване на организма от мазнини и токсини с билкова рецепта (плюс бонус рецепта)

Препоръките на д-р Михайлов за прочистване на организма от токсини

Прочистване чрез глад? Пълни глупости

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
„Мързеливи“ упражнения в леглото

„Мързеливи“ упражнения в леглото

Следваща статия
Бум на конюнктивити

Бум на конюнктивити

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар