Блог

Няколко бабини илачи при песъчинки в бъбреците

Няколко бабини илачи при песъчинки в бъбреците

Ако не за първи път ви се налага да прочистите бъбреците си и да раздробите и да изведете от тях камъни и песъчинки, сигурно и вие знаете тези няколко народни рецепти против  песъчинки в бъбреците.

 

Един от най-ефикасните методи е с лимонов сок, зехтин и ябълков оцет. Трябва веднага да си приготвите тази смес, ако усетите тежест и доскомфорт в кръста и бъбреците. При тази рецепта се смесват 60 милилитра зехтин с 60 милилитра прясно изцеден сок от лимон. Тази смес се изпива на веднъж, след което се изпиват две чаши вода.

 

Изчаква се половин час и си пригответе следваща смес от половин лимон в чаша вода и добавете към нея супена лъжица ябълков оцет. Това лечение се повтаря на всеки час, докато усетите облекчение.

 

Друга много добра рецепта при песъчинки в бъбреците е корен от глухарче. Можете да си купите готова тинктура или да си направите чай от билката, която да пиете през час. Прави се предимно за профилактика. Може да бъде открито и като хранителна добавка. Коренът от глухарче помага също и при камъни в жлъчката.

 

Сигурно и вие ще се учудите, че бобът може да ви погне при камъни или песъчинки в бъбреците. Сварете боба в минерална вода на бавен огън за 5-6 часа, а водата от това вариво се приема през целия ден.

 

Хвощът също помага при песъчинки в бъбреците. Направете си отвара от хвощ и пийте през целия ден от нея вместо вода. Много полезно средство при песъчинки в бъбреците е магданозът. Яжте колкото може повече, нарежете ки една връзка в кофичка с кисело мляко и изяжте тази смес. Това е мощно диуретично средство, което помага неприятните песъчинки в бъбреците да бъдат изведени с урината.

 

Същото въздействие при проблема има целината, която се смята за естествено диуретично средство. Друго полезно растение при камъни в бъбреците е босилекът.

 

Направите си отвара от босилек, която да пиете през целия ден, за да прекъснете неразположението.

 

И разбира се, ако страдате от песъчинки в бъбреците, не забравяйте, че трябва да пиете много течности – най-малко по 8 чаши вода на ден.

 

Свързани статии:

Лимон, зехтин, мед: мощна смес, която разтваря камъни в бъбреците и убива глисти

10 натурални начина да се отървем от камъни в бъбреците

Народни рецепти при камъни в бъбреците

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Лекарските грешки влизат в регистър

Лекарските грешки влизат в регистър

Следваща статия
Ползвайте ленено семе срещу диабет и стомашни смущения

Ползвайте ленено семе срещу диабет и стомашни смущения

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар