Блог

Народни рецепти при камъни в бъбреците

Народни рецепти при камъни в бъбреците

При камъни в бъбреците медицината прилага нови съвременни методи и един от тях е литотрипсията. При нея се създава специално поле от апарат и се започва процедурата, която трае 40 минути. Този метод е подходящ за изкарването на малки камъчета. Той има и противопоказания – аневризма, хемофилия, бременност, тегло над 130 кг. Повечето камъчета в бъбреците излизат сами при достатъчно пиене на вода и други течности за 48 часа, но за такива с размер над 5 мм това става почти невъзможно и трябва лекарска намеса, особено за размер над 9 мм.

 

 

Така например камъни в бъбреците с размер 4 мм според лекарите има шанс да излезе за 48 часа с пиене на много течности 80%, с размер 5 мм възможността за излизане става 80%, а за размер 9 мм и повече е необходимо специализирано лечение. Това обикновено включва разбиване с ултразвук или лазер.

 

 

Народната медицина предлага рецепти за справяне с камъни в бъбреците, за такива с малък размер. Така например може да се приложи пиене на сок от ряпа. Една чаша сок изстискан от сокоизстисквачката сутрин на гладно е достатъчна да разтвори камъните и да ги изхвърли чрез урината.

 

 

Подобно на него, може да приложите сок от цвекло. Той подобрява образуването на кръв и помага за работата на бъбреците. Полезен е много и за проблемите със сърцето и за високо кръвно налягане. Препоръчва с е да се пие със сок от моркови. Подходяща комбинация е съотношението 1:4 – 1 част червено цвекло към 4 части моркови. Добре е да се пие 1-2 чаши на ден.

 

 

Друга полезна рецепта е да се пие сок от босилек, от свежите му листа. Изстискайте една лъжица сок и го смесете с малко пчелен мед. Пийте го, ако можете 5-6 месеца. През това врем да се изяждат и поне 2-3 ябълки на ден.

 

 

Друга рецепта има с една нестандартна съставка и това е кока кола. Както може би знаете тя става за разтваряне на ръжда и други подобни неща в бита. Рецептата е английска и се състои в изяждането на 2 кг аспержи и изпиването на около 1,5 л кока кола за целия ден, без да се яде нищо друго. Ако не се изкарат камъните от първия път може да опитате да повторите. Те трябва да излязат безболезнено.

 

 

Може да опитате и с ябълков оцет като изпиете 2 супени лъжици от него и още толкова лимонов сок. Получава се облекчение след 4 часа.

 

 

Може да пиете преди всяко ядене ипо1 лъжица ябълков оцет в чаша вода и да използвате отделно смокини. Сварете 2 от тях и пийте сместа в продължение на 30-40 дни.

 

 

При камъни в бъбреците трябва да се пазва диета ида се пие много вода и други течности. Например меса, фъстъци и други предизвикващи отделянето на пикочна киселина, която причинява уратни камъни, за оксалатни е необходима друга подобна диета – леща, яйца, риба, грозде и други. Трябва да се избягват и да се ядат повече сурови плодове и зеленчуци и храни богати на магнезий – ориз, банани, соя, ечемик, ленено семе и други и такива които имат диуретично действие – краставици, диня, грозде, целина, пъпеш и други.

 

Свързани статии:

Как да се избавим от камъните в бъбреците?

10 натурални начина да се отървем от камъни в бъбреците

Как да опазим бъбреците си здрави

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Джинджифил гони рака

Джинджифил гони рака

Следваща статия
Пригответе си мурсалски чай за здраве и дълголетие

Пригответе си мурсалски чай за здраве и дълголетие

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар