Блог

Нервите се чувстват божествено под контрастни душове

Нервите се чувстват божествено под контрастни душове

Използвайте почивните дни да се поглезите със SPA процедури. Топлата вода има несравнимо добро влияние за постигане на комфорт. Обяснението може да се търси във факта, че тялото се е оформило във водна среда. Тъй като живеем в много динамично време и често казваме, че нервите са ни "изпънати до скъсване", решението за много от нас е да си напълним домашната вана. Най-полезно обаче е взимането на душ, когато той е контрастен, т.е  редуването за кратко на топло и хладко, а постепено може да си позволим и студено.

 

Как се правят контрастни душове

 

След като приключите с хигиенните грижи за косата, стъпалата, тялото, нагласете водата да е приятно топла. Отпуснете се и мислете за това как водата облива и гали тялото ви.

 

Увеличете след това топлата вода за 10-15 секунди.

 

После засилете студената вода на смесителя, така че да се получи хладка вода и останете под нея 10-15 секунди.

 

"Поиграйте" си с водата от душа по този начин най-малко 5 пъти. Постепенно ще постигнете издръжливост към все по-голям контраст в температурата.

 

Целта е да завършите с хладка вода.

 

Топлият душ е за отпускане, сгряване и релаксация. Когато се ползва приставка за масаж на душ-слушалката може да премахне сковаността, болките в мускулно-ставния апарат и невралгичните болки.

 

Хладният душ е идеален за укрепване на нервната система и работата на сърцето. Тонизира кръвоносните съдове и действа закаляващо, като стимулира имунната система.

 

Контрастните душове действат отлично срещу общата умора, лошото кръвообращение (разширени вени и студени крайници) и проблеми със съня. Препоръчват се и в борбата с целулита, за гладка и стегната кожа. Контрастните душова действат релаксиращо на нервната система и оказват балансиращ ефект върху ендокринните функции.

 

Свързани статии:

Как да победим пролетната умора

Как да облекчите уморените си крака

7 съвета срещу увиснала кожа

Как да се предотвратят болките във врата

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
10 храни, богати на OMEGA 3

10 храни, богати на OMEGA 3

Следваща статия
Натурални заместители на аспирина

Натурални заместители на аспирина

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар