Блог

Невероятните лечебни свойства на джинджифила могат да са ви от полза и през лятото (съвети и рецепти)

Невероятните лечебни свойства на джинджифила могат да са ви от полза и през лятото (съвети и рецепти)

Невероятният корен на джинджифила е своего рода панацея за много болести и състояния. Уникалните му лечебни свойства имат способността да помагат при такива опасни заболявания като рак, диабет, стомашни неразположения, повръщане, главоболие и мигрена, сърдечно-съдови заболявания, болки в ставите и артрит. В допълнение чудесните лековити свойства на джинджифила помагат и за намаляване на теглото, стопяване на тлъстиниките и отслабване, както и при различни настинки и грип.


 

Джинджифилът е богат на калий, манган и минерали, смоли, полизахариди, флавоноиди и полезно етерично масло. Като естествен антиоксидант, джинджифилът може да предотврати развитието на тумори. Особено силен ефект има при рак на яйчниците и като профилактика на рак на дебелото черво. Помага и за облекчаване на страничните неразположения при пациенти на химиотерапия.


 

Вълшебна смес срещу рак се приготвя като два корена джинджифил се обелват, настъргват се на редне и се смесват с половин килограм чист пчелен мед. Сместа се консумира 3-4 пъти дневно по една лъжичка.


 

Чудодейните лечебни свойства на джинджифила могат да свалят високото кръвно налягане и да повишава ниското. Той предотвратява слепването на тромбоцитите и образуване на опасни кръвни съсиреци, които водят до запушване на артериите, инфаркти и тромбофлебити. Растението също така облекчава ставни и мускулни болки, благодарение на силния си противовъзпалителен ефект, пишат lechitel.net.


 

Срещу затлъстяване прекрасните лечебни свойства на джинджифила стимулират метаболизма и изгарянето на мазнините. За отслабване е най-добре да се пие чай от джинджифил, Приготвя се като се настърже или нареже от корена и се пусне в гореща вода. Оставя се да постои 15-20 мин. в захлупен съд и може да се пие.


 

Още:

Чудото „джинджифил” (без преувеличение!)


 

Как да си отгледаме здравословен джинджифил у дома


 

Лятна детоксикация на организма с билки – девесил, босилек, джинджифил


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.motherearthliving.com/
Предишна статия
Свалете 8 килограма без глад, мъчения и стрес с лунна диета

Свалете 8 килограма без глад, мъчения и стрес с лунна диета

Следваща статия
Лятно прочистване на организма от мазнини и токсини с билкова рецепта (плюс бонус рецепта)

Лятно прочистване на организма от мазнини и токсини с билкова рецепта (плюс бонус рецепта)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар