Блог

Народни рецепти за лечение на хипертония

Народни рецепти за лечение на хипертония

Високото кръвно налягане е опасна болест, която много хора пренебрегват и не лекуват. Наричат хипертонията тихият убиец, защото тя е един от основните рискови фактори, свързани със всякакви сърдечно-съдови заболявания, проблеми с бъбреците, инсулт, инфаркт и други опасни състояния.
Лечение на хипертония първоначално може да бъде поддържана с природни продукти и рецепти от народната медицина, но при по-тежки заболявания лечението трябва да става медикаментозно.

 

Причините за високо кръвно налагане са стрес, хормонални нарушения, фамилна обремененост, затлъстяване, проблеми с бъбреците, пушене, възрастов фактор, пиене на алкохол, застоял начин на живот, неправилно хранене. Хипертония могат да причинят също приемът на противозачатъчни таблетки, заболявания на щитовидната жлеза и др.

 

В народната медицина има начини за лечение на хипертония. Един от тях е с истински домашно приготвен натурален ябълков оцет. Той съдържа повече от 40 минерали и витамини, включително витамин Р, бета-каротин, витамин В6, витамин В2, витамин В1, витамин А, витамин Е, витамин С и калий. Тези негови предимства могат да стабилизират и регулират кръвното налягане. Калият в ябълковия оцет помага против съсирване на кръвта, което от своя страна намалява кръвното налягане. Ябълковият оцет детоксикира и прочиства черния дроб от токсините и по този начин премахва излишната сол от тялото. Лечение на хипертония с ябълков оцет става като всеки ден се по три пъти дневно се приема чаша вода, в която има три супени лъжици ябълков оцет.

 

Това се прави поне седмица, след което се минава на една чаша вода с една лъжица ябълков оцет за поддържане на кръвното налягане в норма.
Чесънът е друг природен продукт, който също може да се ползва за лечение на хипертония. Това е най-ефикасният лек за високо кръвно налягане, тъй като чесънът има способността да разширява кръвоносните съдове, улеснява притока на кръв, което от своя страна понижава кръвното налягане.

 

За отлично лечение на хипертония могат да се комбинират ябълков оцет и чесън.

 

Прави се кашичка от 2 глави счукан чесън, супена лъжица зехтин и 30 грама домашен атурален ябълков оцет. Тази смес се маже върху филийка хляб и се изяжда за лечение на хипертония.

 

 

Свързани статии:

Рецепта за високо кръвно на проф. Мермерски

При високо кръвно и нерви пийте заместител на кафето

Рецепта чудо за сваляне на високо кръвно налягане

 

Автор: lechitel.net

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Какво представлява шума в ушите, какви са причините и как да се борим? (народни рецепти)

Какво представлява шума в ушите, какви са причините и как да се борим? (народни рецепти)

Следваща статия
Кога гладуването може да лекува - съвети на Петър Димков

Кога гладуването може да лекува - съвети на Петър Димков

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар