Блог

Най-добрата рецепта за натурална „противогрипна ваксина“

Най-добрата рецепта за натурална „противогрипна ваксина“

С настъпването на зимата много хора търсят начини да се предпазят през грипния сезон. Често миене на ръцете и избягване на хора, които са болни, са добри практики за избягване на инфекции, както и разпространените противогрипни ваксини. Въпреки това, ваксинирането не е сто процента ефективно, а да не говорим и, че дори може да е опасно. Все пак, има някои естествени начини да се помогне значително за намаляване риска от заразяване.

 

Силен имунитет

 

Най-добрият начин да се предпазите от грип е да практикувате здравословен начин на живот и да запазите силна имунната си система, така че да може да се предотврати болестта на първо място. Достатъчно почивка и адекватно хидратиране са два от най-важните начини да направите това. Разбира се не трябва да се забравя и здравословната диета, която се основава на много богати на антиоксиданти плодове и зеленчуци, които пазят естествените защитни сили на организма. Въпреки това, понякога дори и с най-добрите превантивни грижи, все още можете да се разболеете и в този случай, рецепта като тази по-долу може наистина да ви помогне да се излекувате от инфекцията възможно най-бързо.

 

Рецептата за природна противогрипна ваксина

 

  • 8 пресни лимона
  • 2 пресни портокала
  • 2 чаши сок от ананас
  • 2 супени лъжици смлян джинджифил
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • ½ ч.л. смляна куркума
  • ½ ч.л. лют червен пипер
  • 2 супени лъжици суров мед
  • 1 глава чесън

 

За да се направи, просто се смесват всички съставки заедно и се съхранява в стъклен буркан. Тази рецепта работи много добре, ако започнете да взимате сместа веднага щом се появят първите симптоми на грип и не забравяйте да вземете 1-3 чаши дневно, докато тези симптоми отзвучават.

 

Как работи тази рецепта?

 

Лимоните, портокалите и сокът от ананас са с високо съдържание на витамин С, който е добре познат за подсилване на имунната система. Джинджифилът и лютият червен пипер са двете газогонни подправки и също имат своята роля в укрепването на имунитета. Куркумата, разбира се, е добре известна със своите антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. Чесън, ябълков оцет и мед – всички те имат антивирусни (както и антибактериални и противогъбични) съединения, които могат да действат като естествено лекарство, което да ви помогне да превъзмогнете грипа възможно най-бързо.

 

Тази рецепта е чудесен начин да се използват естествени съставки, които ще засилят имунитета, и които имат антивирусни свойства, способни да помогнат да убият вируса на грип и да ви върнат отново на крака. 
 

 

Свързани статии:

10 храни за силен имунитет

Проф. Мермерски разкри уникална рецепта за висок имунитет

Как комбинацията мед и лимон може да направи чудеса?

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
12 неща, които успешните хора вършат преди закуска

12 неща, които успешните хора вършат преди закуска

Следваща статия
Танцувайте, за да сте здрави!

Танцувайте, за да сте здрави!

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар