Блог

Как комбинацията мед и лимон може да направи чудеса?

Как комбинацията мед и лимон може да направи чудеса?

Медът е отличен естествен домашен лек срещу затлъстяване и понижаване  нивата на холестерола. Той мобилизира допълнително депозираните мазнини в организма като им позволява да бъдат използвани като енергиен източник за нормалните функции и пречистване на кръвта като резултат. Диета от мед и лимонов сок, алкална храна, е от голяма полза при лечението на затлъстяване без загуба на енергия и апетит. За този естествен лек, смесете една чаена лъжичка мед (незатоплян) с две супени лъжици лимонов сок. Пийте тази напитка сутрин след събуждане, на празен стомах. Също така често се препоръчва след прием на мазна храна, тъй като този вкусен тоник е ефективен за храносмилателане и детоксикация.

 

Простуда и грип

Консумирането на много храни и течности, богати на витамин С помага за възстановяване на имунната система, която от своя страна ви лекува по-бързо. Оставете половин литър вода да заври и добавете 2 парченца джинджифил към нея. Добавете 3 супени лъжици лимонов сок и 3 супени лъжици мед. Прецедете този чай и го пийте 3-4 пъти на ден, за да се отървете от простуда и грип.

 

Детоксикира тялото

Тъй като и лимонът, и медът са пълни с антибактериални и антиоксидантни съединения, те помагат при промиване на токсините от тялото. Като естествен диуретик, лимоновият сок играе ключова роля в елиминирането на излишните течности от организма и детоксикира вредни химикали. Нещо повече, медът оказва успокояващо действие върху организма чрез подобряване на хормоналното действие.

 

Намалява теглото

Медът е без мазнини и лимонът е с ниско съдържание на калории. Комбинацията от лимон мед топи мастните депа в тялото. Пиенето сутрин и вечер е ефективна програма за отслабване. Лекува кашлица, бронхит и астма Действа като отхрачващо и придвижва храчките навън от дихателните пътища. Тази комбинация е много по-ефективна, отколкото всеки готов сироп за кашлица. Добавят се 1 супена лъжица мед и 2 чаени лъжички лимонов сок в топла вода. Пийте няколко пъти на ден. Това ще помогне за облекчаване на назалните и гръдни задръствания. Медът успокоява гърлото и пречи на някои бактерии.

 

Намаляване на коремни мазнини и затлъстяване

Лимоните са с ниско съдържание на калории, докато медът е естествен енергиен бустер без мазнини. Тяхната комбинация помага да се стопят мастните депа в тялото. Медът съдържа естествена плодова захар, която се усвоява лесно. Добавете една чаена лъжичка мед и три супени лъжици лимонов сок към чаша топла вода. Разбърква се добре и се пие всяка сутрин, за да се изхвърлят тези излишни килограми от тялото.

 

Лекува храносмилателни проблеми

Комбинация от мед и лимон във вода действа като храносмилателен тоник. Лекува стомашно разстройство и запек. Лимоновият сок помага за възстановяване  нивото на рН на тялото. Пречиства кръвта и подобрява функцията на черния дроб, като осигурява хранителни вещества, като витамин С, рибофлавин и витамин B. Пиенето на топла лимонова вода с мед сутрин и вечер преди лягане подобрява функцията на храносмилането и лекува стомашни заболявания. 

 

Стимулира имунната система

Пиенето на смес от лимонова вода с мед помага за стимулиране на имунната система.

 

Свързани статии:

Рецепта за укрепване на здравето и зрението с мед

3 тибетски рецепти за здраве и младост

Чудото „джинджифил” (без преувеличение!)

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Инфекции на синусите – Как да ги избегнем и лекуваме по естествен начин

Инфекции на синусите – Как да ги избегнем и лекуваме по естествен начин

Следваща статия
12 супер ползи за здравето от орехово масло

12 супер ползи за здравето от орехово масло

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар