Блог

Рецепта за укрепване на здравето и зрението с мед

Рецепта за укрепване на здравето и зрението с мед

Едно от най-важните неща в живота на всеки човек е здравето. Има много рецепти, които са ефективни и допринасят за подобряването му. Някои от тях съдържат мед, прополис, пчелен прашец и други пчелни продукти. За избраната рецепта се казва, че помага за подобряване на зрението и сваляне на диоптрите, проблема с белите коси се подобрява и е полезна за кожата, а дали на всеки ще му подейства толкова ефикасно зависи от самия организъм, ние не сме еднакви, на един, ако му е полезна една рецепта или билка на друг ще е полезна друга, всеки организъм е различен, но за избраната рецепта има добри отзиви.

 

Ето и нужните продукти за рецептата: ленено масло 200 г, чесън – 3 малки глави, 4 лимона, 1 кг пчелен мед. Смилат се на блендер или месомелачка 2 лимона с корите и 2 без корите заедно с обелените скилидки чесън. Получената смес се добавя към меда и лененото масло и е насипва в буркани затворени с капачки. Те се съхраняват в хладилник и се взема по една или две супени лъжици преди ядене. Препоръчително е да се взема 3 пъти на ден.

 

Всеки един продукт от рецептата е полезен със своите лечебни качества.

 

Лененото масло е полезно със своите омега-3 мастни киселини и други полезни хранителни вещества.

 

Чесънът съдържа полезни микроелементи като цинк и серни съединения, ефективни за работата на сърцето и кръвоносните съдове. Освен това е природен антибиотик.

 

Лимоните са популярни със съдържанието на витамин С и лимонената киселина. Те са полезни за обмяната на веществата и за други нужди на тялото.

 

Ползата за здравето от натуралния пчелен мед е известна от древността. Действа подмладяващо и укрепващо на здравето със своите микроелементи и други полезни вещества. Може да се ползва и като заместител на бялата захар за подслаждане, но не в много големи количества.

 

Свързани статии:

Медът от мащерка: деликатес и лек

Пчелният прашец унищожава летните вируси

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://tamutimes.tamu.edu/
Предишна статия
Жива вода - как се прави?

Жива вода - как се прави?

Следваща статия
Вирус с разстройство поваля по 600 души

Вирус с разстройство поваля по 600 души

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар