Блог

Жива вода - как се прави?

Жива вода - как се прави?

Миналата седмица ви разказахме за лековитата сила на „живата вода“, която идва още от древността и народните приказки... е, стана ли ви интересно? За всички, които търсят нетрадиционни методи за лечение, ние се разровихме в учебниците по химия и древните книги с рецепти, за да разберем как може да се приготви „жива вода“ в домашни условия.


Съществуват два метода (на Малахов и Зеланд) за структуриране на водата. На практика „живата вода“ се получава чрез процеси на замразяване и разтапяне или загряване и замразяване, което изисква определено време за подготовка. Резултатът определено си заслужава търпението.


Как се приготвя  „жива вода“ по метода на Малахов?

Необходими продукти:
1.    Вода 
2.    Двe пластмасови купи
3.    Хладилник с камера

Начин на приготвяне:

Напълнете единия съд с вода от чешмата и го сложете в камерата на хладилника за 4-5 часа. След това извадете съда и изхвърлете образувалия се по повърхността и по стените на съда  лед и изсипете водата в другия подготвен съд. Ледът, който изхвърляте, е от молекули на „тежката вода“, която замръзва при 3-4 °С, а необходимата вода за организма замръзва при - 1°С. Така обработената вода не съдържа молекули на „тежка вода“. Вторият съд с водата  сложете отново в камерата и го оставете да престои там докато 2/3 от водата замръзне. След което пробийте дупка в леда и излейте незамръзналата – това е „лека вода“, която съдържа много примеси и която методът цели да премахне. Ледът, който е останал в съда, е замръзнала „жива вода“. Остава ви само да я разтопите на стайна температура и да я изпиете.

 

Как се приготвя  „жива вода“ по метода на Зеланд?

Необходими продукти:
1.    5 литра вода 
2.    Емайлирана тенджера
3.    Пластмасова купа
4.    5-7 камъчета черен силициев двуокис
5.    Хладилник с камера
6.    Котлон


Начин на приготвяне:

Налейте в 5-литрова емайлирана тенджера вода от чешмата и я оставете да заври. След това бързо я охладете чрез студена водна вана. Това е първият стадий на структуриране на водата, което я прави една степен по-полезна от просто преварената.
 

След това поставете в тенджерата 5-7 камъчета черен силициев двуокис, който можете да намерите в аптеките. Покрийте с марля и оставете да престои два дни. После внимателно я прелейте в друг съд, като изхвърлите долния слой от 2-3 сантиметра, в които силициевият двуокис е поел патогенните микроорганизми и чуждите химически елементи. Тази вода е по-структурирана и наситена със силиций. Той е най-необходимият микроелемент, при липсата на който в организма не се усвояват почти всички останали.
 

Получената вода поставете в камерата на хладилника докато на повърхността и по стените на съда се образува ледена кора, която отново се изхвърля. След това прелейте водата в пластмасов съд и поставете в камерата. Последното замразяване трябва да извършите в пластмасовия съд, защото емайлът на тенджерата може да се напука. Когато 2/3 от водата замръзне, пробийте дупка в леда и излейте незамръзналата. Остава да почакате ледът да се стопи при стайна температура. Вече имате „жива вода“ с най-високо качество, готова за пиене.
 

Все пак се оказва, че ползата от приказките е не само в мъдростта на поуката, че в приказното съществува истинско чудо, което съвремието не отрича, а използва.

 

Свързани статии:

Жива вода - приказка или реалност

Вода с лимон – започнете деня със здраве!

Ако задържате вода... пийте вода!

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
xfakti.com
Предишна статия
Не подценявайте отита, може да увреди слуха

Не подценявайте отита, може да увреди слуха

Следваща статия
Рецепта за укрепване на здравето и зрението с мед

Рецепта за укрепване на здравето и зрението с мед

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар