Блог

Мemorial привлича все повече българи със световноизвестни онколози

Мemorial привлича все повече българи със световноизвестни онколози

 

Стотици българи се доверяват на специалистите в онкологичен център MEMORIAL, където годишно постъпват над 1 мил. и 600 хил. пациенти, от които 20 хиляди са чужденци от 90 страни. Той се налага като ултрамодерен многопрофилен медицински център, където вдигат на крака най-безнадеждно болните.

 

 


Центърът притежава сертификат за качество JCI (Joint Commission International) и е първата болница в Турция, и 21-та в света, получила този сертификат. Също така болницата има сертификати за качество TSE и ISO 9001.

 

 


Според проучване на „US News & World Report” MEMORIAL, в качеството си на член на Американската асоциация на болниците (American Hospital Association — AHA), е определен като едно от най-добрите чужди здравни заведения за американски пациенти.

 

 


Онова, което прави болницата предпочитана, е цялостният подход към лечението на рака, достъпът до най-новите методи за терапия. Стандартите за диагностика и терапия на онкологичните заболявания са същите като в САЩ, Германия, Израел, Австрия и Швейцария.

 

 


В турската болница практикуват световноизвестни онколози, а техните научни трудове се публикуват във водещи медицински издания.Всички лекари, работещи в център MEMORIAL, са членове на световни онкологични асоциации, които оперират рамо до рамо с водещи специалисти в онкологични клиники в САЩ и Европа. Затова и най-новите световни постижения в областта на онкологията, са част от „арсенала” на лекарите от MEMORIAL.

 

 


Материално-техническата база на Онкологичния център по нищо не се различава от оборудването в най-добрите световни онкологични клиники. Най-добрите специалисти по диагностика извършват ПЕТ, МРТ, КТ, сцинтиграфия и изотопно сканиране на органи. В лабораториите се правят стотици видове кръвни тестове, туморни маркери, биохимични и имунологични анализи. Ендоскопската диагностика на кухи органи се извършва с модерна техника под обща анестезия, така че пациентът не изпитва никакви странични ефекти.

 

 


Вярно поставената диагнозата е първата стъпка по пътя към здравето, но освен това център MEMORIAL предлага скринингови програми и онкологичен „check-up”, при извършването на които се използват най-модерните технологии за откриване на всички видове рак в начален стадий, както и на предраковите състояния (полипи, доброкачествени тумори). Изследването отнема 1-2 дни.

 

 


Турските онколози прилагат всички възможни видове лечение на тумор: химиотерапия, лъчетерапия, а също и трансплантация (присаждане) на бъбреци, черен дроб, костен мозък, стволови клетки. MEMORIAL разполага с оборудване за провеждане на прецизна лъчетерапия. Линейният ускорител TrueBeam STx от последно поколение е с възможност за предварително компютърно моделиране на зоните за третиране, като по този начин облъчването на здравите органи и тъкани, разположени в близост до тумора, е минимално, докато злокачествените клетки получават най-мощния „удар”.

 

 


В онкологичния център годишно се правят 53 хиляди операции. Ежегодно извършват 250 трансплантации на черен дроб (85% от жив донор), 350 бъбречни трансплантации, 120 трансплантации на костен мозък, 1400 сърдечносъдови операции (при смъртност под 1%),60 операции с робот „Да Винчи” (радикална простатектомия).

 

 


Мултидисциплинарният подход, т.е. сътрудничеството между хирурзи-онколози, радиолози, химиотерапевти и лекари от други специалности при поставянето на диагнозата и избора на терапия осигуряват оптимален резултат при лечението на всеки пациент. Онколозите приемат пациенти не само в центъра, но и правят онлайн консултации по интернет.
Център MEMORIAL се намира в район Шишли, а три от филиалите му са разположени в Анкара, Анталия и в Истанбул.

 

 

 

Свързани статии:

 

Д-р Камен Кожухаров: Чернобил има пръст в ръста на раковите заболявания

 

УМБАЛ „Свети Георги“ отговаря на нови изисквания за лечение на онкологични пациенти

 

Психологическата нагласа е изключително важна при лечението на рак

 

Източник: Здраве Да е

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Авокадото и противораковите му предимства

Авокадото и противораковите му предимства

Следваща статия
Най-опасните почистващи препарати за децата

Най-опасните почистващи препарати за децата

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар