Блог

Маска с кърма прави от лицето кадифе

Маска с кърма прави от лицето кадифе

Новооткрит козметичен салон в Чикаго бързо привлича клиентки с нова услуга - маски за лице с кърма.

 

Прибавянето на майчиното мляко към познатите досега маски е допълнително глезене на кожата на лицето и има изключително успокояващо и прочистващо действие. Това е особено важно, ако страдате от акне или екзема, обяснява основателката на салона Mud Шама Пател.

 

“Исках да предложа нещо, което да е бързо и ефективно и да отговаря на нуждите на градските момичета. Кърмата съдържа много антитела, които се борят с инфекциите”, разказа Пател пред местния тв канал “Фокс 32”.

 

Собственичката със сигурност ще трябва да направи добра реклама на продукта си, за да се пребори с някои предубеждения. Много майки хвалят в различни социални форуми антибактериалните и антисептичните свойства на кърмата.

 

Често описвана като “течно злато”, кърмата е хвалена заради способността ѝ да засилва имунната система на бебетата. Майки споделят, че с помощта на кърма са лекували обриви, гуреливи очи и даже ушни инфекции.

 

Ще се съгласят ли жените обаче да пробват маската върху лицето си? Според Пател дамите трябва да го направят смело, защото само ще спечелят. Добавката от кърма оскъпява маските с около 10 долара.

 

Пател гарантира, че е взела всички мерки за безопасност - тя получава кърма само от сертифицирана банка, в която майките са минали на пълен медицински преглед. Изцеденото мляко се превозва и съхранява в подходящи условия в салона.

 

Кърмата в маските със сигурност ще прочисти и успокои кожата на лицето ви, помага при акне и дори при слънчево изгаряне, твърдят специалистите. Ако имате петна по лицето, първо го почистете, а след това намажете с кърма. Изчакайте да изсъхне, след което го изплакнете с топла вода. Можете да използвате кърмата и като почистващо мляко вечер, за да свалите грима с тампонче почистете лицето, а после оберете остатъците от млякото с чиста кърпа до пълното подсушаване на кожата. Кърмата може да се използва и вместо вазелин за сухи и напукани устни.

 

Изследванията показват, че лауриновата киселина, която е една от основните съставки на майчиното мляко, притежава много силни антибактериални и противовъзпалителни свойства и е отлично средство за лечение на всякакви петна по лицето. Всъщност кърмата е отлично противовъзпалително средство за цялото семейство, а не само за бебето, като укрепва здравето на всички независимо от възрастта им, твърдят специалисти.

 

През последните години в Китай майчината кърма често е наричана “питие на богатите”, като е особено популярна в района на град Гуангджоу.

 

В някои части на страната хората вярват, че в човешката кърма се съдържат най-хранителните вещества за тези, които са болни. Антителата IgG, IgA, IgM, IgD и IgE се борят с болестите, без да причиняват възпаления. Затова се смята, че бебетата, които са кърмени, са по-защитени от болести като диария, респираторни инфекции, гастропроблеми и дори астма.

 

И макар че кърмата не може да облекчи симптомите на астма при възрастните, мазането и дори консумацията на кърма у дома помага за най-различни симптоми, така че не е добре да се похабява.

 

Ето някои от приложенията на кърмата:

 

  • Лекува ушни възпаления

Кърмата е естествено средство за облекчаване на възпаленията на ушите както при бебета, така и при възрастни. Три до четири капки от млякото са достатъчни за бебето. Кърмата се накапва в началото на ушния канал, а не директно в ухото.

 

  • Облекчава очите

Майките често използват кърмата, за да лекуват конюнктивита на бебето си, независимо от това дали той е вирусен, бактериален или алергичен. Кърмата се поставя в почистен и най-добре стерилизиран капкомер. Във възпаленото око на детето се капват по 2 капки. Действието на кърмата е много бързо и ефективно и скоро конюнктивитът изчезва.

 

Оказва се, че кърмата може да се използва и като разтвор, в който да държите контактните си лещи. Ще ги почисти идеално.

 

  • Помага при възпалено гърло

Ако имате възпалено гърло, може да пийнете малко кърма или да си направите гаргара с нея. Много е ефективна при малки бебета.

 

  • При изгаряния, възпаления и сърбежи

Ако сте се порязали и раната ви се е зачервила и сърби, може да я дезинфекцирате с помощта на кърма. Малка капка върху инфектираната зона действа като оздравително масло или мехлем.

 

  • Съставка при готвене

Кърмата се използва от някои хора като заместител на кравето мляко в кафето или зърнената закуска сутрин. Тя ще прибави към храната ви хранителни вещества, които няма да намерите в обикновеното мляко в магазина.

 

Кърмата съдържа вещества, които унищожават до 40 вида ракови клетки, показаха изследвания на американския Национален институт за здравето. По-смелите кулинари дори готвят с кърма - ефектът за тялото и здравето е прекрасен. 

 

Свързани статии:

Д-р Георги Гайдурков: Ако децата ограничат млечните и тестените продукти, няма да боледуват

Защо е чудотворен витамин Д?

Аспирин за лице – универсално средство за красива кожа

Сода бикарбонат за лице прави чудеса с кожата

Ябълковият оцет е от полза за косата, кожата и зъбите

 

Автор: 24chasa.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Диета 2 в 1 реже наполовина риска за алцхаймер

Диета 2 в 1 реже наполовина риска за алцхаймер

Следваща статия
7 ползи за здравето от бадемово мляко с включена домашна рецепта

7 ползи за здравето от бадемово мляко с включена домашна рецепта

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар