Блог

Аспирин за лице – универсално средство за красива кожа

Аспирин за лице – универсално средство за красива кожа

Маските за лице с аспирин са бюджетна алтернатива на противовъзпалителните козметични средства. Ако страдате от проблемна кожа на лицето, която лесно се възпалява, просто си купете аспирин на таблетки.

 

Силата на аспирина

 

Този лекарствен препарат е обезболяващо средство, което има свойството да понижава температурата. Вътрешният му прием води до разширяване на съдовете, разреждане на кръвта, ликвидиране на възпалителните процеси в организма. Същото се случва и когато нанесем лекарството на лицето си – снема се възпалението, кожата се успокоява, капилярите укрепват. Като допълнителен резултат аспиринът има избелващо действие и подобрява тена. Маските с това лекарство са с консистенция на фин скраб – малките частици имат пилинг ефект, като отстраняват мъртвите клетки и почистват порите и така предотвратяват появата на акне. В резултат на това мазната кожа става гладка, чиста и свежа.

 

Кой не бива да използва аспирин за козметични цели

 

На първо място тези, които страдат от алергия или непоносимост към препарата. Аспириновите маски са противопоказни и за хората със съдови заболявания, бременните и кърмещите жени. Не използвайте аспирин, ако имате пресни драскотини или рани на лицето, за да не провокирате кръвотечение.

 

Маска с мед. Подходяща е за суха кожа, тъй като медът компенсира подсушаващия ефект на аспирина. Заличава следите от акне и премахва черните точки. Счукайте 4 таблетки аспирин до прахообразно състояние, след което добавете мед, докато сместа придобие консистенция на каша. Нанесете на лицето за 10 мин, след което отмийте с топла вода.

 

Маска с лимонов сок. Отлично избелва кожата, почиства и освежава лицето. Стрийте 3 таблетки аспирин и разредете с 1 с.л. лимонов сок. Нанесете за 10 мин и измийте с разтвор от 1 л вода и 1 с.л. сода.

 

Маска с черна глина. Помага срещу пъпки и черни точки. Разбъркайте малко от глината с вода, за да се получи каша. Смесете 1 с.л. от кашата с 1 аспирин на прах. Нанесете на лицето и шията и измийте след 20 мин.

 

Маска с бяла глина. Смесете бяла глина (може да ползвате и синя) със стрит аспирин в пропорция 4:1 и долейте вода, за да се получи консистенция, удобна за нанасяне. Оставете на кожата 15 мин и отмийте. Маската отлично избелва кожата и изравнява тена.

 

Важно!

Не прилагайте маските с аспирин повече от два пъти седмично, тъй като лекарството прониква през кожата в тялото и в големи дози може да нанесе вреда на здравето. По-добре ги правете вечер, тъй като ацетилсалициловата киселина повишава чувствителността на кожата към слънчевите лъчи. При подготовка на маската избягвайте използването на метални инструменти и прибори.

 

Свързани статии:

Най-известното хапче на Земята. За какво и как да използваме Аспирин.

Ленено масло за здрави кости, кожа, коса и нокти

Сода бикарбонат за лице прави чудеса с кожата

Направете си цялостно лечение със сода

 

Автор: 24chasa.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Биолог обяснява как марихуаната кара туморните клетки да се самоубиват

Биолог обяснява как марихуаната кара туморните клетки да се самоубиват

Следваща статия
Семена от коприва действат на потентността (рецепти)

Семена от коприва действат на потентността (рецепти)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар