Блог

Лечение на колит с билки и зехтин

Лечение на колит с билки и зехтин

Заболяванията от групата на колитите представляват възпаление на лигавицата на тънките черва и на дебелото черво. Някои видове от тях са съпроводени с диария, а други със запек. много от тези заболявания се причиняват от продължителна употреба на антибиотици или в следствие на други болести като гастрит и язви.

 

Симптомите на колит са болки в корема и ставите, депресия, треска, потене, рязко слабеене, умора, напрегнатост в корема, кръвотечение, слуз и кръв в изпражненията, киселини, газове, повръщане, диария и запек. Ако болният се подложи на лечение за възвръщане н анормалната чревна флора и подходяща диета, заболяването няма да е опасно.

 

Жълт кантарион срещу колит

 

Нарежете 6 супени лъжици предварително нарязани пресни цветове и ги сложете в половин литър зехтин студено пресован и ги дръжте на слънце за 10 дни. След това към разтвора се слагат още 6 супени лъжици цвят от билката. още два пъти се добавя по толкова цвят от жълт кантарион и се оставя да стопи на слънце за 40 дни, като на 10 дни се допълва с цвят масленият извлек в бутилката. След това зехтинът придобива тъмночервен цвят и се прецежда. От него се взема три пъти през деня по една супена лъжица преди ядене през деня.

 

Ленено семе

 

То е едно от най-полезните лекове за справяне със запека при хроничен колит. Прилага се така: две чаени лъжици счукано ленено семе се слагат в чаша вряла вода, запарват се и запарката се консумира на глътки. Това е количеството за един ден, консумира се на 2-3 пъти.

 

Билки

 

Полезните за колит билки са жълт кантарион, мента, лайка, маточина, камшик, подъбиче, Алое Вера, живовляк, риган, мащерка, коприва, глухарче и босилек. Всяка една от тях обаче е подходяща за определен вид колит и затова трябва да се търси най-доброто решение и по възможност съвет от специалист билкар.

 

Зехтин

 

Натуралният зехтин от студена преса съдържа олеинова киселина – важна съставка за здравето. Тя защитава чревната лигавица от възпаления от нарушено ензимно равновесие или когато храносмилателните сокове са с небалансиран състав. Ако вземате зехтин по една супена лъжица дневно, Вие ще намалите риска от развитие на колит и ще се предпазите в голяма степен от висок холестерол и заболявания на сърдечно-съдовата система.

 

Свързани статии:

Срещу миома, висока кръвна захар и колит - медицинска дъвка

С билки за колит може да си помогнете

Как естествено да излекувате язва и колит?

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кориандър – мощен антиоксидант, пречиства организма

Кориандър – мощен антиоксидант, пречиства организма

Следваща статия
Как да детоксикирате тялото си от тежки метали и ваксинации

Как да детоксикирате тялото си от тежки метали и ваксинации

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар