Блог

Кои храни ще ни помогнат да избегнем обезводняването?

Кои храни ще ни помогнат да избегнем обезводняването?

Пресните плодове и зеленчуци съдържат много вода, така че спокойно можем да прибегнем до тях в топлите летни дни. Нека да научим кои продукти се характеризират с високи нива на така необходимата ни вода.

Ягоди
Горски плодове – сочни, сладки и невероятно вкусни. Те могат да бъдат добавени към редица ястия и напитки. Много добър избор за летните дни могат да бъдат сокове, шейкове, плодови салати и кисело мляко с ягоди.

 

Грейпфрут
Тези, които искат да се отърват от някой друг нежелан килограм и да останат хидратирани през лятото, трябва да включат в дневното си меню грейпфрута. Този плод съдържа голямо количество вода, както и съединения, които стимулират изгарянето на мазнините. Освен това консумацията на грейпфрут помага за намаляване на нивата на холестерола и стабилизиране на кръвната захар.

 

Диня
Динята е един от най-популярните „летни“ продукти. Това е така най-вече заради огромното съдържание на вода. Динята съдържа 91% вода, както и мощния антиоксидант ликопен, който се бори с рака.

 

Краставици
За някой може да е учудващо, но краставицата съдържа повече вода, дори от динята. Една краставица е съставена от 96.7% вода, а също така съдържа и едни от най-важните хранителни вещества. Това прави краставицата незаменима в летните горещини.

 

Домати
Доматите са вкусен зеленчук, който е богат да вода и хранителни вещества – жизнено важни за организма. Доматът съдържа антиоксиданта ликопен и е идеално допълнение към почти всяко ястие.

 

Целина
Целината съдържа голямо количество вода, както и фолиева киселина, фибри, витамини А, С, К. Всички тези съставки помагат за неутрализиране на стомашните киселини.

 

Моркови
Морковите съдържат 90.4% вода, което прави тези зеленчуци изключително приятни, особено през лятото. Освен това морковите са богати на витамини А и С, бета-каротин и фибри. 

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
wallpaperswiki.org
Предишна статия
Тест: правилно ли се храним

Тест: правилно ли се храним

Следваща статия
Учени: Ботокс срещу рак на стомаха

Учени: Ботокс срещу рак на стомаха

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар