Блог

Как да спасим топките от запарване

Как да спасим топките от запарване

Няма начин да не сте чували и това лято репликата "Запариха ми се топките". И как иначе, след като в адските горещини не всеки мъжки индивид има възможност да разхлажда достойнството си в хладка вода - на морето или в басейна.

 

Хиляди джентълмени, които трябва да шофират продължително, да дежурят зад бюрата или да ходят навън в горещия град с дълги панталони, вероятно се чудят как да опазят от високите температури най-милото си. Ясно е, че жегата е убийствена за онези малки човечета с камшичетата, които са виновни за бебетата. Затова и Господ е изнесъл извън тялото цеховете, които ги произвеждат. Но дори размножаването да не ни е първи проблем, потните тестиси могат да вгорчат и без това горещия ден.

 

Има ли решение? Има, и то няколко, казват козметици и лекари. Важното е да подберете и спазвате поне няколко от тях. Ето и най-важните:

 

1. Къпете се, бе!

 

Столицата може да се похвали с нови тролеи, трамваи и автобуси, но когато климатикът в тях е изключен, положението е като в спалното помещение на Първа рота в полка в Елхово през 80-те години на миналия век. С една дума: смрад!

 

Еколози, няма да изхабим ресурсите на планетата, ако пуснем водата на душа за 5 минути сутрин и вечер. За сметка на това ще премахнем потта и ще се освежим. Редовното къпане няма да вдигне консумацията на бойлера или сметката към топлофикация, ако го правите здравословно, т.е. с хладка вода. Може да ви е странно, но горещият душ отпуска организма, разширява кръвоносните съдове, не ни тонизира и дори може да ни измори. А и най-важното: изсушава кожата.

 

Затова добре е душът да е хладен.

 

2. Интимният гел не е само за женски интимности!

 

Тези българи, които се притесняват, че от многото сапунисване може да протъркат кожата си, имат някакво право. Сапуните и дори някои душ гелове трябва да се употребяват разумно и не твърде често, защото може да премахнат завинаги защитните слоеве на кожата и тя да стане лесноранима или дори да се възпалява често. Всекидневният душ може да е без препарат, а за хигиената на мъжкото достойнство може да използвате интимен гел. Да, има такова нещо и в аптеките обикновено смятат, че само жени може да го използват. Нищо не ви пречи да кажете, че го купувате за жената. Или пък да "откраднете" от нейния в банята. Интимният гел почиства, без да дразни, освежава и успокоява кожата.

 

Много козметични марки предлагат гелове и за мъже, а в САЩ индустрията за подобни препарати печели все повече.

 

3. Талк му е майката!

 

След като изкъпете малкия палавник и топките, може да ги подсушите. А след това да ги поръсите с талк. Продава се в аптеките за левче и ще ви гарантира сухота поне 5-6 часа. Един от най-хитовите козметични продукти от този вид отвъд океана се нарича "Свежи топки". Нанася се във вид на лосион, който след минути преминава в прахообразно състояние, за да подсуши където трябва. Цената му е 15 долара, така че не го поръчвайте от интернет, след като имате доста по-евтино решение под ръка.

 

4. Подкастрете джунглата!

 

Обезкосмяването отдавна не е монопол на жените и на метросексуалните мъже. Особено когато е твърде обилно и причинява невероятно изпотяване. В магазините за техника отдавна се продават редица тримери, предназначени само за мъже. Те са нещо средно между машинки за бръснене и за подстригване и могат да се настройват на различни дължини. С тяхна помощ може да подкастрите всички неприятно окосмени участъци - гърдите, "пагоните" по раменете и гърба. Така с еднократна инвестиция от около 30 лева ще си спестите неприятното усещане да се обливате в пот, ще изглеждате по-вървежен на плажа, а и няма да пръснете луди пари за кола маска.

 

5. Бельото

 

Важно е и как се обличаме в жегата. Мнозина биха предпочели да носят панталоните си на голо, но това има и своите неприятни страни. Представете си, че някоя колежка също е решила да покаже прелести в жегата - ще ви е трудно да скриете "палатката". От друга страна, мнозина предпочитат дънките, а колкото и да е тънък денимът, ръбовете по чатала може да ви създадат неприятности. Решението е в избора на подходящо бельо. Принципът е да не избирате синтетика. Изцяло памучните боксерки вършат добра работа - държат хлабаво онези важни органи и така те получават някакъв въздух. Неприятното е, че с времето се разтягат. Гащите от коприна също са вариант, но не са никак удобни за физическа работа. Има редица производители на бельо, които предлагат доста скъпи, но и ефективни решения. Едно от тях е технология на НАСА - плат, който абсорбира влагата и я извежда далеч от тялото. Има и боксерки от дишаща материя, които осигуряват проветряване. И накрая, редица спортни марки продават бельо с антимикробно покритие, което елиминира неприятната миризма на спарено.

 

Свързани статии:

Отървете се от миризмата на тялото по естествен начин чрез преодоляване на източника

Интересни факти за потенето и неговите многобройни ползи

Кои са най-полезните подправки в горещините

 

 

Източник: Труд.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
7 изненадващи здравни ползи от сладките картофи

7 изненадващи здравни ползи от сладките картофи

Следваща статия
Активен въглен, известен като древна медицина на гърците, египтяните и американските индианци

Активен въглен, известен като древна медицина на гърците, египтяните и американските индианци

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар