Блог

Как да се спасите от неприятната двойна брадичка

Как да се спасите от неприятната двойна брадичка

На много хора се случва с годините или след напълняване да се сдобият с двойна брадичка. Това състояние загрозява лицето и е необходимо да направите усилия да го премахнете. За целта не са ви необходими скъпи процедури, а няколко много прости и ефективни упражнения,които ще ви помогнат да премахнете неприятната двойна брадичка.

 

Най-лесния начин да се отървете от тлъстинките около гушата и брадата е да се постараете да отслабнете. Доказано е, че повечето хора отслабват първо в лицето, така че дори и да свалите само 4-5 килограма, това ще се отрази и на лицето ви.

 

Друг начин за премахване на двойна брадичка са специализираните упражнения. Те са достатъчно леки и прости, но трябва да се правят всеки ден и заедно със здравословно и балансирано хранене освен, че ще загубите подутината на шията си, ще подобрите тонуса на цялото тяло. Ефекта е по-добър от лифтинг.

 

Мускулът, който трябва да се тренира, за да се отървем от загрозяващата двойна брадичка, е платизмата. Това е плосък мускул, който извършва движението на челюстта надолу и ъгъла на устните.

 

Първото упражнение срещу двойна брадичка е с горната част на ръката да извършвате леки пляскания по нея и под нея. Започнете с бавни пляскания и лека полека увеличете темпото. Правете това упражнение 3 пъти дневно по 3 минути.

 

Легнете на една страна и бавно отпускайте глава към възглавницата и обратно , докато почувствате разтягане. След това се обърнете и на другата страна и направете същото. Правете по 4 пъти на страна по 20 повторения
Следващото упражнение срещу двойна брадичка е да легнете на земята по гръб, с ръце до тялото, повдигнете главата нагоре и задръжте за 3 секунди. Не отпускайте главата до пода, а задръжте на около 2 сантиметра над него. Направете 15 пъти и се изправете.

 

Седнете на стол и правете кръговидни движения с главата. Правете ги бавно, за да не ви се завърти свят. Направете 15 в едната посока и 15 в другата.

 

Сложете ръка на челото си и леко натискайте назад като оказвате съпротивление с глава.

 


Редовно изпълнявайте тези упражнения и скоро ще се отървете от неприятната двойна брадичка.

 

Свързани статии:

Какво показва лицето за здравето ви според Аюрведа

Дерматологът доц. Жана Казанджиева съветва кои са най-добрите методи за премахване на нежеланите косми

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да се храним ако ни мъчат камъни в бъбреците?

Как да се храним ако ни мъчат камъни в бъбреците?

Следваща статия
Чесън - рецепти, както и друга информация, която трябва да знаете за тази невероятна билка

Чесън - рецепти, както и друга информация, която трябва да знаете за тази невероятна билка

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар