Склонни сме да изхвърляме продукти с изтекъл срок на годност в името на доброто здраве, но в свят с недостиг на храна за мнозина, дали не може да изпозлваме част от тези продукти дори и след срока на годност.
Следват пет храни, които независимо от изминалия срок няма да навредят на здравето.
#Шоколад
Всички се разубеждаваме от белите следи, които се образуват с времето, върху любимия ни шоколад. Това не е мухал - не е отровно.
#Кисело мляко
То може да се яде до шест седмици след изтеклия срок на годност. Единственото условие е да стои в хладилника.
#Яйца
Ах тези яйца. Без тях не можем в реализацията на кулинарните ни постижения. Дами, имайте предвид , че те могат да се използват пет седмици след срока им на годност.
#Прясно мляко
Стига да е на хладно в хладилника (до 2 градуса), млякото може да се консумира докато не замирише лошо. Единственото условие е да не се оставя бутилката, отворена на въздух и на стайна температура. Също така затваряйте добре капачката след употреба, за да не влизат микроби.
#Пълнозърнести продукти
Освен ако не ги замразявате, този тип храни могат да се консумират месец след посочения срок на годност. За повече вкус може да ги запечете във фурната с малко зехтин. Така те отново ще са хрупкави и приятно овкусени.
Свързани статии:
10 неща, които да изхвърлим при пролетното почистване – номер 6 е просто задължително!
Четири храни за пречистване препоръчани от личния лекар
Източник: ladyzone.bg
Коментари