Блог

Изпитани билкови рецепти при цистит

Изпитани билкови рецепти при цистит

Болезненият и неприятен цистит е остро възпаление на пикочния мехур, който се проявява с често уриниране, болка и парене при уриниране, неприятно чувство на постоянно пълен пикочен мехур и болка ниско долу в корема. Често лекарите ни препоръчват антибиотици или други вредни лекарства, които както на всички ни е известно, имат и своите странични ефекти.

 

Лечение на цистит с билки без вредни вещества и странични ефекти

 

За това ние обръщаме поглед към природата и към билките, за да потърсим по-ефикасни и безвредни начини за лечение на цистит. Народната медицина предлага някои възможности за лечение и профилактика на цистит, като преди да приложите конкретна билка или билкова смес е добре да се посъветвате с лекар, особено ако страдате от алергии.

 

Билкови смеси при цистит

 

Смесват се по 50 грама листа и цветове от изправниче, зайча стъпка, включително и корените, листа от медуница, листа от мечо грозде, царевична трева и пача трева. Към 3 супени лъжици от сместа се добавят по 1 супена лъжица счукани на ситно ленено и конопено семе. Така приготвената смес се запарва със 700 милилитра вряла вода. Оставя се да поври в продължение на до 20 минути на тих огън. След като изстине се прецежда. Пие се три пъти на ден по една чаша преди ядене.

 

Друга рецепта е с полски хвощ. Две пълни супени лъжици от билката се варят в един литър вода в продължение на 10 минути. Отварата престоява 20 минути и се прецежда. Билката се отделя и поставя в платнена торбичка докато е още гореща. Налага се ниско върху корема, докато излъчва топлина. Течността се приема по една чаша два – три пъти дневно.

 

Мента и градински чай също помагат при цистит. Смесва се равно количество – обикновено по 1 супена лъжица – от ментата и градинския чай. Залейте с вряла вода и оставете за 30 минути. От получения чай се пие през целия ден, поне три чаши.

 

Свързани статии:

При хеморагичен цистит непременно потърсете лекар

Как да опазим бъбреците си здрави

Честото уриниране при жените може да е признак за наличие на проблем

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
25-те най-полезните храни: една възможна класация

25-те най-полезните храни: една възможна класация

Следваща статия
Чудодейната тибетска гъба кордицепс лекува рак

Чудодейната тибетска гъба кордицепс лекува рак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар