Блог

Заличете стриите завинаги с масло от пшеничен зародиш

Заличете стриите завинаги с масло от пшеничен зародиш

Ако искате да премахнете загрозяващите стрии или други кожни несъвършенства, има идеално средство, което може да ви помогне. Става въпрос за полезното масло от пшеничен зародиш. То води първенството по съдържание на качествени, жизнено необходими за човешкия организъм мастни киселини.

 

Пшеницата е една от най-древните зърнени култури, която е дала огромен принос за развитието на човечеството. Освен за хляб и хлебни изделия, от нея чрез студено пресоване се извлича и масло от пшеничен зародиш – един удивителен здравословен продукт. Зародишите се отделят, изтегля се излишната влага и чрез студено пресоване се получава този еликсир.

 

Масло от пшеничен зародиш е може би най-скъпото масло, но това е така, защото първо трябва много материал за получаване на един литър от него и второ, защото в него се съдържат всички полезни и най-ценни вещества, които са много полезни за човека.

 

На първо място в студено пресоването масло от пшеничен зародиш има огромна концентрация на витамин Е – витаминът на младостта и жизнеността. Прилагано директно върху кожата, масло от пшеничен зародиш прави кожата младежка и спира стареенето на клетките, благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти.

 

Масло от пшеничен зародиш е много богато освен на витамин Е и на витамините А, D, К, PP, витамини от групата В, включително фолиева киселина, редица минерали и бета-глюкани. Всички те повишават по естествен начин имунитета, намаляват нивата на лошия холестерол и на алергичните реакции.

 

Масло от пшеничен зародиш се използва срещу петна по кожата и лунички, загрубяла кожа на лицето, ръцете или за масаж на цялото тяло. Освен това се ползва при косопад, против стрии и заличаване на различни белези, екземи и други кожни несъвършенства.

 

Маслото от пшеничен зародиш се съхранява на тъмно и хладно място, за да запази то своите удивителни качества. Може да се използва както в козметиката, така и за подправка на салати, но никога не трябва да бъде подлагано на топлинна обработка.

 

Свързани статии:

Помогнете на кожата си с домашен крем против стрии

Хидратацията – единственото решение за стриите

Д-р Ася Николова: по вида на кожата можете да познаете наличие на диабет, анемия, болен стомах

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Царевица: да, това е доказана здравословна храна и тук може да разберете защо

Царевица: да, това е доказана здравословна храна и тук може да разберете защо

Следваща статия
Лигнани: нежен начин за предотвратяване рак на гърдата

Лигнани: нежен начин за предотвратяване рак на гърдата

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар