Блог

Помогнете на кожата си с домашен крем против стрии

Помогнете на кожата си с домашен крем против стрии

За да си направите перфектен домашен крем против стрии и всякакви други кожни несъвършенства, ви трябват само няколко продукти, които ще намерите в дрогериите и в магазините за здравословен живот. Трябва да си вземете буркан какаово масло, хубав зехтин екстра върджин, чист пчелен мед и лавандулово масло.

 

Съставките са натурални и в ефикасния домашен крем против стрии и всякакви други белези и кожни дефекти няма и грам химия, особено пък ако решите всички продукти да са био.

 

Какаовото масло е известно със своите перфектни свойства за кожата. То се счита за природен антиоксидант, който активно заличава белези и стрии. Освен това възвръща естествения блясък на кожата, заглажда бръчките и предотвратява появата на нови, подпомага преодоляването на възпалителните процеси.

 

Зехтинът също е един много полезен продукт. Освен вътрешно, зехтинът действа директно и чудодейно и върху кожата, затова и мястото му е в този домашен крем против стрии. Ненаситените мастни киселини, които зехтинът съдържа, имат способността да регенерира кожата, да премахва белези от операции, да заличава стриите и дори да заглажда кожата след прекарано акне.

 

Медът в този домашен крем против стрии има същите регенериращи кожата свойства и се слави дори, че може да заличи белези от операция. Той е пълен с витамини, минерали и антиоксиданти и затова е толкова полезен за кожата.

 

В този домашен крем против стрии участва и лавандулово масло, тъй като то подхранва кожата и стимулира регенерацията на клетките и освен това дава приятен аромат на мазилото.

 

За да си приготвите домашен крем против стрии трябва да разтопите какаовото масло на водна баня и към него да прибавите зехтина. Двете важни съставки нека да са в равни количества. Към тази смес се добавя и чаена лъжичка мед и се капват няколко капки от лавандуловото масло. Сместа се налива в стъклен съд и като изстине се съхранява в хладилника. Мажете се с този домашен крем против стрии сутрин и вечер.

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.dalook.co.il
Предишна статия
Познавате ли лечебната мощ на лютия кайенски пипер

Познавате ли лечебната мощ на лютия кайенски пипер

Следваща статия
Кои билки помагат при диабет?

Кои билки помагат при диабет?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар