Блог

Жените с по-големи дупета са по-здрави и по-интелигентни

Жените с по-големи дупета са по-здрави и по-интелигентни

 

Да имате пищно седалище, оказва се, не е чак толкова лошо. Това стимулира общото здраве и е свързано с повишена интелигентност, както и по-нисък риск от хронични заболявания, според изследователи от Университета в Оксфорд и Чърчил в Обединеното кралство.

 

 

 

 

Разпределението на маста е важно, казват изследователите, и е най-добре то да е най-вече под кръста, тъй като служи като бариера срещу сърдечно-съдови заболявания, диабет и други заболявания, свързани с наднорменото тегло.

 

 

 

 

„Това е защитната роля на долната част на тялото. Защитните свойства на депата на мазнини в долната част на тялото са били потвърдени в много проучвания, проведени при пациенти с широк спектър на възраст, BMI и съпътстващи заболявания „, пишат учените.

 

 

 

 

Форма на ябълка срещу форма на круша

 

 

 

 

Сравнявайки формата на тялото с тази на плодове може да ви помогне да определите на прав път ли сте. Ако сте с крушовидна форма, вие вероятно сте на добро място, казват изследователите. Ако сте с форма на ябълка, трябва да започнете работа по по-здравословен начин на живот.

 

 

 

 

Индивидите с коремни мазнини, свързани със затлъстяването, имат повече проблеми, отколкото тези, които носят своята тежест в ханша, бедрата и дупето.

 

 

 

 

„Има много доказателства, които показват, че мастните депа не са едни и същи в тялото“, казва д-р Робърт Кушнер, професор по медицина в Чикаго.

 

 

 

 

Коремните мазнини са „по-метаболитно активни“, обяснява Кушнер, което означава, че имат по-голям ефект върху мозъка и цялостната структура, в сравнение с мазнините, съхранявани в долната половина, които се стремят да бъдат по-стабилни и по-малко се позовават на цитокини или протеини, свързани с инсулинова резистентност.

 

 

 

 

Друг фактор, свързан с разпределението на мастната тъкан при жени, е лептинът. Нивата на лептин са от решаващо значение за регулиране на апетита. При индивиди, които са с наднормено тегло, мозъкът им престава да реагира на хормона, водейки до това лицето да развие резистентност към лептин, която е подобна на инсулиновата резистентност.

 

 

 

 

По-голямото дупе благоприятства нивата на лептин в женското тяло, който е хормон, отговорен за регулиране на теглото.

 

 

 

 

Свързани статии:

 

Най-ефективните домашни уреди за спорт

 

Скулптуриране на тялото – митове, заблуди и истини

 

„Мързеливи“ упражнения в леглото

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Лечение на астма и лимонов сок - невероятно добра комбинация

Лечение на астма и лимонов сок - невероятно добра комбинация

Следваща статия
Пушенето и здравето на зъбите

Пушенето и здравето на зъбите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар