Блог

Диета с орехи смъква 4 килограма за 10 дни

Диета с орехи смъква 4 килограма за 10 дни

Диета с орехи обещава за 10 дни да свалите близо 4 килограма, без да ви се наложи да гладувате. В рамките на седмица и половина чрез ореховата диета може да свалите около 3-4 килограма от теглото си, да прочистите тялото от токсини, както и да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания.

 

Диета с орехи е измислена от италиански диетолог в края на миналия век, като целта е била да се заменят изцяло животинските мазнини с растителни, за да се противодейства на сърдечно-съдовите заболявания и да се предотвратяват инфаркти, инсулти и други опасни болести.

 

Според хора, които са я използвали, теглото им се е редуцирало, без да се е налагало да се гладува и без да е бил търсен този ефект. Сега модерната диетология много разчита на полезните мазнини, между които е и ореховото, затова и интересът към тази диета с орехи е голям.

 

За разлика от екстремните хранителни режими, чудесната диета с орехи е балансирана и има само едно единствено ограничение – през всичките 10 дни се изключва напълно консумацията на захар и захарни изделия.
Иначе може да си хапвате в неограничени количества зелени и всякакви други салати, обилно поръсени с орехови ядки и да ползвате зехтин или шарлан. Позволени са извара, обезсолено сирене или козе сирене, кисело мляко, гъби, броколи, спанак, моркови, салата айсберг, други смлени ядки. В диета с орехи се хапват и плодове, но в по-ограничени количества. Може да пиете фрешове от портокал или грейпфрут, смело да използвате лимони и ябълки. Може да си приготвяте постни супи, картофена салата, варен ориз. Орехите са доста калорични, като същевременно с това са много полезни за здравето. Поръсвайте всяко ястие с шепа орехови ядки, с което ще заместите месото.

 

Позволено е в диета с орехи да се пият чайове и отвари. Не забравяйте да пиете и повече вода.

 

Свързани статии:

Няколко народни рецепти за лечение с орехи

6 убедителни причини да ядем орехи

Лесна и ефикасна рецепта за подобряване на зрението с мед и зелени орехчета

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия

Моринга – хилядолетно сила за здраве и красота

Следваща статия

Какво е параноидно личностно разстройство и какво го причинява?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар