Блог

Няколко народни рецепти за лечение с орехи

Няколко народни рецепти за лечение с орехи

Едни от най-полезните ядки на този свят са орехите. Всичко в ореховото дърво е лечебно – от кората, през листата до ядките и тяхната обвивка. В народната ни медицина съществуват множество рецепти за лечение с орехи, което помага при десетки болести състояния и помага за общо укрепване на организма.

 

Орехите са полезни при изтощение след болест, действат общоукрепващо, премахват стреса и зареждат тялото с полезни мазнини, които помагат за работата на мозъка и сърцето.

 

Лечение с орехи за общо укрепване на организма препоръчва да се изяжда смес от чаша ядки, чаша стафиди, два лимона с корите и 300 грама мед. Всичко се смила и се смесва с меда. От тази смес се взима по една супена лъжица преди ядене три пъти на ден. Така се повишава имунитетът, премахва се умората, усеща се прилив на енергия.

 

Друга рецепта за лечение с орехи е смес от равни количества орехи, извара, кашкавал и всичко това се смила. Взима се по една лъжица няколко пъти дневно.

 

Лечение с орехи за сърдечноболни хора и такива, страдащи от лошо храносмилане се прилага като се забърква смес от орехови ядки, смлени на брашно и смесени със стафиди. При хронични колити и ентероколити ядките внимателно се счукват и се приемат добре смлени с чаша вода.

 

За изчистване на кръвоносната система са прави смес от черупките на 14 ореха, които се смилат и се заливат с половин литър водка. Тази смес престоява 7 дни и после се прави лечение с орехи за очистване на съдовете като се пие се по една супена лъжица. Всички отложени солите, шлаки и плаки се стопяват и изчезват. Наред с това всички кисти, тумори и втвърдявания се стопяват.

 

Против кашлица също има лечение с орехи. Взимат се четири ореха с черупките, една супена лъжица плодове от бъз, една супена лъжица мед и всичко това се вари в 500 милилитра вода на бавен огън около 20 минути. Тази отварата се приема по една супена лъжица три пъти дневно в продължение на седем дни.

 

Свързани статии:

6 убедителни причини да ядем орехи

Пробвайте диета с орехи за перфектна фигура

Ще полудувате до късно в спалнята, ако хапнете…

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Специалист: Пластмасите причиняват стерилитет, веществата им имитират женски хормони

Специалист: Пластмасите причиняват стерилитет, веществата им имитират женски хормони

Следваща статия
Съобразяваме ли се с биологичния си часовник за сън

Съобразяваме ли се с биологичния си часовник за сън

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар