Блог

Диета с кисело мляко прави чудеса с тялото

Диета с кисело мляко прави чудеса с тялото

След още няколко месеца идва пролетта, а за нея е добре да сме свалили натрупаните през зимните месеци килограми. Има една доказана диета за всички любители на киселото мляко. С нея не само ще отслабнете, но и може да излекувате куп болести

 

Диета с кисело мляко включва освен основния продукт и зеленчуци и плодове, а така също и сурови ядки.

 

От диета с кисело мляко наистина се отслабва, защото този уникален български продукт ускорява метаболизма и топи мазнините, а в същото време е много полезно.

 

Диета с кисело мляко се прави като на ден се изяждат по 2 кофички. кисело мляко.

 

Може да си правите таратор, тиквички с кисело мляко, но разбира се тиквичките не бива да са пържени, а на фурна. Ограничено е ползването на сол и мазнини, тъй като млякото е достатъчно мазно. Позволени са плодове и зеленчуци, дори може да си правите салати отвреме-навреме, но не в големи количества. Тях овкусявайте със зехтин и лимон. Кафе, чай и други топли напитки се консумират без захар, но може да използвате по малко чист пчелен мед.

 

Безспорно е, че диета с кисело мляко е много полезна, тъй като то съдържа всички основни хранителни вещества – белтъци, захари, мазнини и витамини. Мастните киселини, съдържащи се в млякото, неутрализират свободните радикали и по този начин забавят процеса на стареене.

 

Млечно-киселите бактерии, използвани при производството на киселото мляко, изработват ферменти, превръщащи лактозата в млечна киселина, която се понася изключително добре. Количеството млечна захар в киселото мляко е по-малко, отколкото в прясното. При ниски стойности тя не оказва никакво отрицателно влияние върху стомашния тракт. Напротив, киселото мляко подобрява храносмилането и поддържа баланса на чревната микрофлуора. То неутрализира вредното влияние на антибиотиците върху организма като същевременно се явява природен антибиотик. Киселото мляко унищожава опасните бактерии стафилококи, стрептококи, тифусни пръчици.

 

Благодарение на съдържаща се в него бактерия Lactobacillus bulgaricus, киселото мляко укрепва имунната система. Бактерията подтиска развитието на гнилостните бактерии и така намалява отделяните от тях токсини. Киселото мляко е диетичен продукт, универсална храна и служи както за профилактика, така и за лекуване на множество болести.
Така че, ако можете, направете за по-дълъг период от време диета с кисело мляко, а когато решите да я спрете, се захранете постепенно, за да не си причините здравословни проблеми.

 

Свързани статии:

Германски учени: българското кисело мляко лекува

Киселото мляко е плюсът на нашата кухня срещу рака, солта - голям минус

При депресия – яжте кисело мляко

Любопитни факти за историята на българското кисело мляко

Как да успокоим венците на детето с кисело мляко

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Пет билкови лекарства за кожни алергии

Пет билкови лекарства за кожни алергии

Следваща статия
Три естествени средства за премахване на брадавици

Три естествени средства за премахване на брадавици

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар