Блог

Всеки ден диня срещу високо кръвно и лош холестерол

Всеки ден диня срещу високо кръвно и лош холестерол

Лято е и с него в менюто ни навлизат прекрасни плодове и зеленчуци, с които да допълним здравословното си меню. Един от тези плодове е вкусната диня. Освен, че е много вкусна, тя е и супер полезна, тъй като е богата на минерали, витамини и влакнини, които изчистват организма от натрупаните токсини и вредни вещества в организма ни. Тя освежава и оводнява тялото, полезна е за здрави бъбреци и дори може да служи за диетично хранене.

 

Наскоро американски учени откриха, че само един резен от сочния плод на ден е в състояние да стопи лошия холестерол и да предотврати появата на сърдечно-съдови заболявания. Здравословният ефект на динята се дължи на аминокиселината цитролин, която подобрява кръвообращението, заявяват учените от университета „Пърдю” в САЩ.

 

Направени са изследвания, според които редовното похапване на богатия на дестилирана вода плод намалява двойно лошия холестерол. Както знаем той запушва артериите и води до развитието на сърдечно-съдови болести. Аминокиселината цитролин, която се съдържа в динята, отпуска кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Цитролинът също така подобрява функцията на сърцето, тъй като намалява и кръвното налягане.

 

Плодът има способността да намалява опасното високо кръвно налягане при хората с тегло над нормата, както и да понижава риска от инфаркт. Резултатите показали, че динята намалява високо кръвно налягане и сърдечния стрес, сърцето било натоварвано по-малко и работило по-добре.

 

Освен че е много здравословна, сочната диня може успешно да се бори и с натрупването на килограми. Тя чисти мастните натрупвания в кръвоносните съдове и по този начин се бори с наднорменото тегло. Така че, хапвайте по-често диня, за да сте здрави и в перфектна форма през лятото.

 

Свързани статии:

Рецепта чудо за сваляне на високо кръвно налягане

Рецепта за високо кръвно на проф. Мермерски

Топ храни,които трябва да се избягват, ако сте с високо кръвно налягане

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Монк плодове - мощна храна за диабетици

Монк плодове - мощна храна за диабетици

Следваща статия
Малките вкусни боровинки спасяват от диабет, катаракта и Алцхаймер

Малките вкусни боровинки спасяват от диабет, катаракта и Алцхаймер

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар