Блог

Внимание пушачи. Билката зелен чай ще изчисти дробовете ви от никотина

Внимание пушачи. Билката зелен чай ще изчисти дробовете ви от никотина

Екип от учени в Център за борба против рака, Аризона откриха уникално действие на известния зелен чай свързано с изчистването на белите дробове на пушачите от никотиновите шлаки. Досега познавахме зеленият чай като една универсална билка, която помага при най-различни здравословни проблеми.

 

Той заздравява и подобрява еластичността на съдовете и капилярите, изчиства холестеролните плаки, действа като противоотрова. Приема се за премахване на страничните действия при прием на антибиотици, изчиства свободните радикали, детоксикира черния дроб, намалява вредното действие при работа в замърсена среда, намалява риска от злокачествени заболявания, премахва лошият дъх в устната кухина.

 

Той е един от най-мощните антиоксиданти, забавя стареенето на клетките, охлажда тялото по време на летните горещини, ускорява метаболизма, топи излишните килограми и още много други полезни действия, който датират отпреди повече от 1000 години.

 

Ще намерим зеления чай основно в два варианта: с кофеин и без кофеин. Кофеиносъдържащият зелен чай има също така ободряващо и тонизиращо действие дори по-силно от кафето, затова трябва да бъдем внимателни да не превишим дневната доза. От безкофеиновия зелен чай можем да пием колкото пожелаем.

 

Произходът на уникалната билка е от Китай, а Тайванските листа са най-качествени. Друг широко разпространен добър зелен чай е този от Япония и Англия.

 

Най-новото откритие на учените за зеления чай е свързано с пречистването на белия дроб от никотиновите отлагания. Ето как действа той: понеже е много силен антиоксидант, чаят намалява дисбалансът от окислителните процеси по време на пушенето в организма. И когато пушачите пият продължително време зелен чай, никотиновите шлаки намаляват с 40-50%.

 

Освен това е доказано, че тютюнопушенето унищожава витамин С в тялото на човека. Така, че и тук зеленият чай става добър помощник с високото си съдържание на този витамин, като „зарежда” изтощеният организъм на пушача.

 

Ето как трябва да приемате зеления чай, за да прочистите организма си от токсичните никотинови отлагания.

 

Единственото условие предвид количеството, което трябва да приемате дневно е зеленият чай да бъде безкофеинов. Благотворната и здравословна доза, която ще ви отърве от никотина във вашите дробове е около един литър (4 чаени чаши) зелен чай за целия ден. Правете това в продължение на 4 месеца, после един месец почивате и отново повтаряте. Бъдете постоянни и ще почувствате ефекта.

 

Свързани статии:

Внимание, бивши и настоящи пушачи: тези 6 храни може да изчистят никотина от телата ви

Елексир за пушачи: как да очистите белите си дробове?

"Не” на сърдечния инфаркт

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Градската жена е двойно по-застрашена от рак на гърдата

Градската жена е двойно по-застрашена от рак на гърдата

Следваща статия
Защо побеляваме и на 20

Защо побеляваме и на 20

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар