Блог

Билки полезни при депресия

Билки полезни при депресия

В комбинация с лекарственото лечение могат да намерят приложение и някои билки за по-дълготраен ефект. Двата вида лечение дават по-добър ефект. Билките имат по-малко странични ефекти от традиционните лекарства. С билки полезни при депресия ще можцете да намерите по-ефейтивно решение на своя здравословен проблем.

 

Най-често прилаганите билки и лекарства получени от билки са босилек, Гинко Билоба, сибирски женшен , овесена слама, жълт кантарион, карамфил, ашваганда, мака, златен корен.

 

Прием на билкови чайове и отвари: Чай от джинджифил – 1-2 суп. лъжици се сипват във вряща вода и се остават да врат 5 минути. Може да се приема през целия ден и затова се препоръчва да се прецеди и пресипи в термос. Джинджифилът има силно алтидепресивни свойства и затова се използва за лечение на тревожно разстройство.

 

Друга рецепта с билката – 1-2 суп. лъжици нарязан на ситно джинджифил се сипва в 2 литра вода и така трябва да се остави за една нощ. На следващият ден се сварява и трябва да ври около четвърт час и се прецежда, а като се охлади, може да се пие с лимонов сок и мед на вкус.

 

Сибирският женшен подобрява стабилността на някои невротрансмитери в главния мозък и стимулира имунната система. Прави се запарка като се сваряват 20 г от билката в половин литър вода и се слага на котлона да поври 15 минути. Остава да се прецеди и се пие 3 пъти на ден. Благодарение на женшена мозъкът се стабилизира и се справя със стреса.

 

Билката пасифлора съдържа веществото хризин, който е флавоноид с антидепресивни свойства. Тя също се използва за лечение на депресивни състояния.

 

Ашваганда е растение използвано в индийската народна медицина аюрведа от преди много години, той съдържа вещества с мощни адаптогенни свойства. То действа на мозъчни дегенеративни състояния на мозъка като Алцхаймер и Паркинсон като ги възпрепятства, а също и някои ракови заболявания. Билката действа по-ефективно и от някои лекарства против депресия.

 

Свързани статии:

5 дни трае следваканционната депресия

Яжте храни съдържащи йод при бавен метаболизъм

Биполярно разстройство - нещо повече от лош ден и труден характер

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
now-events.net
Предишна статия
Мъчи ни болест на пътуването

Мъчи ни болест на пътуването

Следваща статия
Лечение с чесън дава перфектни резултати

Лечение с чесън дава перфектни резултати

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар