Блогът на DocTiming

Намерени са 13 статии в "цвекло"
All themes
  • Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

    Сокът от цвекло детоксикира черния дроб, дебелото черво, подобрява кръвообращението и помага на мозъка! Как да го подготвите?

    Вие вече знаете, че цвеклото е изключително питателна храна. То е пълно със здравословни хранителни вещества, витамини, калций, желязо, калий и протеини. Сокът от цвекло е богат източник на антиоксиданти и естествено срещащи се нитратни съединения, които подобряват кръвообращението в тялото, включително на мозъка, сърцето и мускулите.

    0 0 0
  • Сок от цвекло за детокс на черния дроб

    Сок от цвекло за детокс на черния дроб

     

    Черният дроб е най-големият орган в тялото, като изключим кожата, което засилва нуждата от грижата за здравословната му функция. Цвеклото е добър начин за прочистване и подкрепа на функцията на черния дроб. То е богато на желязо, калций, бетаин, витамини и антиоксиданти и оптимален вариант за поддържане на здравето на черния дроб. 

     

     

     

    loading loading loading
  • Защо да пием фреш веднага?

    Защо да пием фреш веднага?

    Това съвсем не е така. Един и същ сок помага в определени случаи, но в други може и да навреди.


    Лечебната сила на соковете не бива да се преувеличава. Все пак това са на първо място хранителни продукти. Тяхното полезно действие не е така силно изразено, както при лекарствата. Не може да се излекува заболяване със сокова терапия, но може да подсили организма.

     

    loading loading loading
  • Защо ни се пуши, когато пием алкохол

    Защо ни се пуши, когато пием алкохол

    Учени твърдят, че са открили причината, поради която хората се превръщат в социални пушачи, когато пият алкохол – и тя е свързана преди всичко със стремежа да останат будни, пише вестник „Индипендънт“.

     

    loading loading loading
  • Гориво за мозъка: храни, които изострят паметта и мозъчната функция

    Гориво за мозъка: храни, които изострят паметта и мозъчната функция

    Универсална истина, е че с напредване на годините тялото остарява. Подобно на растенията, всяка част от тялото ни се нуждае от хранителни вещества за здравословен растеж. Питателните храни изострят паметта чрез подхранване на невротрансмитерите в мозъка и работят като гориво, за по-добро функциониране и концентрация.

    loading loading loading
  • Ползите от цвеклото документирани, че защитават от рак

    Ползите от цвеклото документирани, че защитават от рак

    Цвеклото е отдавна известно като здравословен източник на хранителни вещества, но сега, повече от всякога – научни доказателства продължават да подкрепят, че цвеклото е естествен лек за рак.

    loading loading loading
  • 7 мощни супер храни за естествена борба с анемия

    7 мощни супер храни за естествена борба с анемия

    Какво е анемия?

     

    Анемия се появява, когато имате по-малко червени кръвни клетки от нормалното или имате по-нисък хемоглобин от нормалното.
    И в двата случая, в кръвния поток се пренася намалено количество кислород.

     

    loading loading loading
  • Ползи от честите кореноплодни зеленчуци

    Ползи от честите кореноплодни зеленчуци

    Кореноплодни зеленчуци са точно това, което подсказва името – те са корена на растението. Най-честите кореноплодни зеленчуци са станали основни семейни храни: картофи, сладки картофи, моркови, лук, чесън и цвекло. С високо съдържание на витамини и минерали, които поглъщат от земята, кореноплодните зеленчуци са пълни с хранителни вещества и са отличен източник на фибри.

    loading loading loading
  • 7 суперхрани, които помагат в борбата с анемията

    7 суперхрани, които помагат в борбата с анемията

    Анемията е заболяване на кръвта, при което броя на червените кръвни клетки в организма е по-малко от това, от което той се нуждае за правилното функциониране. Анемията  може да бъде причинена от редица неща, като например тежка менструация или загуба на кръв от стомашни язви. Жени и тези, които страдат от хронични заболявания, са с най-голям риск за развитие на това състояние.

    loading loading loading
  • 7 зеленчука, които пренебрегвате. А не трябва!

    7 зеленчука, които пренебрегвате. А не трябва!

    Хората, които се хранят предимно с месо често пренебрегват зеленчуците и техните полезни свойства. Това е и причината голяма част от тях да са с наднормено тегло – не месото, а наблягането на него. Ако обикновено се придържате към домати, краставици, лук и подобни традиционни зеленчуци, ето какво още да включите в хранителния си режим, за да се чувствствате във форма.

     

    loading loading loading

Страници