Блог

От опасния херпес зостер можем да се избавим с природни средства

От опасния херпес зостер можем да се избавим с природни средства

От херпес зостер в областта на ребрата се появяват розови петна, които не са много ясни, а след един ден те стават на мехури, които хващат коричка след още няколко дни. Понякога не се образуват тези мехури, но това не значи, че вирусът не действа. В такива случаи пациентите, а и лекарите не обръщат много внимание, но инфекцията си работи. Вирусите увреждат нервната система, която е засегната. За някои пациенти се получава остра пронизваща болка, а за други тя е по-притъпена. Те предизвикват възпаление на нервните възли.

 

Как става заразяването

Заразяването с вируса херпес зостер става по въздушно-капков път. Лесно могат да бъдат заразени деца и възрастни, които не са боледували от варицела.

 

Симптоми

Симптомите са: повишена температура, червени обриви, главоболие, внезапна пробождаща болка в областта на кожата, която е засегната, нервност, чувствителност към светлина, дискомфорт, обривът се превръща в мехурчета, които хващат кора.

 

Лечение и народна медицина срещу херпес

Обикновено лекарите изписват противовирусни лекарства като ацикловир. За облекчаване на болките и против възпаленията се дават други лекарства и противовъзпалителни под формата на мазила.

 

Ето и една рецепта за херпес: направете компрес с натопен във вода разтвор на калиев перманганат, разреден до светло розово и го сложете върху обривите. Правете го 3-4 пъти на ден. Компресът трябва да държите само по2-3 минути. Необходимо е да се прилага редовно за един месец, а когато не минава и за 2-3 месеца. Този разтвор помага на херпесите да загорят по-бързо.

 

Чесън. Направете тази рецепта с чесън кат счукате 2-3 скилидки или г смачкате с преса. Получената кашичка нанесете по засегнатите места каквито са устните например. Приложете тази рецепта 3 пъти дневно и може да се очаква херпесът да изчезне за 2 дни. Чесънът има силни антивирусни и антибактериални свойства, които го правят много ефективен срещу инфекциите.

 

Масло от чаено дърво действа също много добре срещу херпес зостер. Намажете с това масло разредено с малко вода върху засегнатите места по кожата. Правете тази процедура по няколко пъти на ден, за няколко дни. Може вместо вода да сложете зехтин.

 

За спиране развитието на херпеса наложете ракия върху кожните обриви. Тя спира възпалителния процес. Правете тази процедура до пълното изчезване на обривите или мехурчетата.

 

Свързани статии:

Малко хитринки за бързо отстраняване на херпес

Двата най-сладки начини за естествено лечение на херпес зостер

Направете си цялостно лечение със сода

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Прочистване с кленов сироп и още отлични ползи за здравето от него

Прочистване с кленов сироп и още отлични ползи за здравето от него

Следваща статия
8 факта, че безалкохолните напитки са най-големият враг на здравето

8 факта, че безалкохолните напитки са най-големият враг на здравето

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар