Блог

Прочистване с кленов сироп и още отлични ползи за здравето от него

Прочистване с кленов сироп и още отлични ползи за здравето от него

Състав на сладкия кленов сироп

Той е богат на витамини, минерали, антиоксиданти и други полезни вещества. Най-сладкият натурален кленов сироп се добива през март месец, когато от дърветата започват да прорастват листни пъпки и температурите са под и над нулата. В дървото се пробива една малка дупка с  1,5 см диаметър и от нея изтича сокът, който се събира. Според съдържанието на витамини той се дели на няколко вида. Първият е клас АА, който е най-богат на витамини и минерали и е най-светъл, но по-малко сладък от другите.

 

Кленовият сироп изобилства на желязо, натрий, цинк, калций, магнезий, манган и други минерали. В него са открити в по-голямо количество фитохормони и абсцисиева киселина. Сладостта на сиропа се дължи на кленовата гликоза в него, а не на захароза. Открити са също и 20 антиоксиданти в него и те го правят полезен в борбата с рака и за предпазване от него.

 

Ползи за здравето

Освен за предпазване от рак, той е полезен и з предпазване от диабет и остеопороза. Кленовият сироп забавя развитието на някои клетките на някои видове рак. Едно полезно негово въздействие е върху клетките на панкреаса , като ги кара да отделят инсулин и същевременно повишава чувствителността на нашите мастни клетки към инсулина. С това той става отлично средство в борбата с метаболитния синдром на диабета. Тези научни изследвания доказали ползите за здравето срещу рак и диабет са описани в списанието „Journal of Medicinal Food”.

 

Цинкът в канадския кленов сироп играе важна роля за репродуктивното здраве на човека и предпазва белите кръвни телца. Той действа противовъзпалително и антиоксидантно. Манганът е полезен против свободните радикали и подобрява работата на метаболитните процеси, а също и за мускулите.

 

Той е много полезен за пречистване на черния дроб и организма, а с това и за отслабването. С ефекта от пречистването той действа срещу главоболието, умората, артрита и алергиите. Има и рецепта за лечение на рак от д-р Симончини със сода и натурален кленов сироп. За нея се спори дали е истина от официалната медицина, но има твърдения, че помага.

 

Свързани статии:

Диетологът проф. Донка Байкова за многобройните ползи за здравето от кленовия сироп

Погледни си ръката, сякаш е кленов лист!

Кленовият сок е източник на сила

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Тиквените семки убиват ракови клетки, борят се с диабет и подобряват зрението

Тиквените семки убиват ракови клетки, борят се с диабет и подобряват зрението

Следваща статия
От опасния херпес зостер можем да се избавим с природни средства

От опасния херпес зостер можем да се избавим с природни средства

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар