Блог

6 лесни стъпки за здравето, които можете да започнете сега

6 лесни стъпки за здравето, които можете да започнете сега

Бързо наближава Нова година и годишният отчет, който я придружава. Спазихте ли своите новогодишни обещани планове през миналата година? А годината преди това?

 

Повечето пъти плановете ни се фокусират върху здравословните проблеми.

  • Ще отслабна.
  • Ще стана по-здрав.
  • Ще променя изцяло начина, по който се храня.

 

След няколко седмици се отказваме, победени.

 

Ако не сте здрави, ако продължавате да си казвате, „Иска ми се да ям по този начин или бих искал да мога да се грижа за себе си толкова добре“, тогава го направете. Ако промяната е радикална, подходете с план – стъпка по стъпка.

 

Първа стъпка

 

Една от причините, защо промяната е трудна е, защото обикновено тя започва с премахване на нещо. Вместо това, започнете по обратния начин. Пийте шейк, всеки ден. Няма значение, дали го пиете на закуска, обяд, вечеря, или с лека закуска. Просто пийте богат на хранителни вещества шейк. Има две важни съставки: висококачествен хранителен прах, и в зависимост от диетата, балансирана добавка масло. В блендер, започнете с пресни или замразени плодове, покрийте със сок (не е необходимо винаги да се използват пресни плодове), добавете две супени лъжици хранителен прах, една супена лъжица ленено масло или смес от омега масло, и колкото се може повече кейл, спанак или други зеленолистни зеленчуци, които можете да понасяте.

 

Втора стъпка

 

Ентусиазмът ви за този проект ще нарасне, тъй като всяка стъпка прави значителна разлика в начина, по който се чувствате. Втората стъпка е да ядете голяма салата всеки ден. Не говоря за купа марули, домати и краставици. Говоря за една невероятно питателна салата, изпълнена с много сурови зеленчуци. Направете я с най-малко 12 различни зеленчуци и също добавете някои билки и семена. Не забравяйте да добавите пресен чесън, куркума и черен пипер за синергични ползи за здравето. Направете я голяма и дъвчете цял ден, ако не можете да я завършите на едно сядане. Може би ще откриете, че е по-лесно да правите голямо количество такава салата два пъти седмично.

 

Трета стъпка

 

Между дневните си шейк и салата, ще започнете да се чувствате много по-добре. Вашето тяло ще получава хранителните вещества, от които се нуждае, за да поправи щетите и да се развива на клетъчно ниво. Сега, след като се чувствате по-добре, готови ли сте да се чувствате много по-добре? Ако е време, преминете към стъпка три. Изчистете вашата кухня. Отървете се от всички обработени храни, пълни с изкуствени оцветители, овкусители, консерванти, мононатриев глутамат (MSG), високо фруктозен царевичен сироп, ГМО, транс-мазнини и други отвратителни химикали. Вие искате да ядете цели, истински, органични храни. Но след като премахваме нещо, нека добавим нещо друго. Едно от най-невероятните неща, което можете да направите за тялото си, е да пиете по 4 литра лимонада с червена боровинка и стевия дневно. Пийте я през целия ден.

 

Четвърта стъпка

 

Увеличете количеството сурови храни, които консумирате. Стремете се към 80% сурови – повече зеленчуци, отколкото плодове.

 

Пета стъпка

 

Време е за  детоксикация и балансиране на еко-системата на червата ви (макар че гореспоменатите салати, вече са направили огромна разлика). Истинското здраве се постига чрез снабдяване на организма с хранителните вещества, от които се нуждае и избавяне на паразитите, дрожди, тежки метали, химикали и други отпадъци, което не принадлежат на телата ни. Имате избор да правите всяка от тези стъпки бързо или бавно. Целта е да бъдете сигурни, че всяка стъпка е вкоренена, преди да преминете на следващата. Ако ви отнеме месец за всяка стъпка, след шест месеца ще ядете възможно най-здравословната диета. Ако ви отнеме два месеца за етап, ще ви е нужна една година. Но ако това е така, след една година ще сте променили изцяло вашето здраве.

 

Шеста стъпка

 

Клякайте. Започнете с малко и добавяйте малко повече всеки ден. Достигнете до 100 пъти всеки ден. Отделете малко време за тренировка. Представяте ли си правенето на такава радикална промяна и как ще се отрази на живота ви? Ако можете да си го представите, можете да го направите. Просто започнете с първата стъпка.

 

Свързани статии:

6 фактора за здравословен начин на живот

Инес Субашка за здравословния начин на живот

30 неща, които трябва да престанеш да правиш след 30

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Вируслог: В момента истински грип в България няма

Вируслог: В момента истински грип в България няма

Следваща статия
Мама е дебела. Ще напълнея ли и аз? Не.

Мама е дебела. Ще напълнея ли и аз? Не.

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар