Блог

5 неща, които трябва да знаете за ашитаба

5 неща, които трябва да знаете за ашитаба

Ашитаба е зеленолистно растение, което е с родина Южна Япония. Подобно на много суперхрани и тази е пълна с ползи за почти всяка система на тялото, но тук са 5, които го открояват дори сред най-великите!

  • Халкони
  • Витамин В12
  • Мощен антиоксидант
  • Невро растежен фактор
  • Възстановява ДНК

 

Ашитаба прилича на целината като растение, но разбира се по качества не може да се сравнява, ашитаба е много по полезно. Цялото растение е ядливо, всичко от стъблото, до листата има витамини и минерали, повече отколкото в почти всяко зелено растение, но отвъд това има няколко наистина страхотни свойства, които са напълно уникални за него.

 

Халкони

Вероятно не сте чували за Халкони никога, но те съставляват около 4% от съдържанието на това растение и имат невероятни свойства. Те всъщност са канцероген, но не това което човек би си помислил, те нямат негативен ефект върху вашето физическо тяло, но когато става въпрос за свободни радикали, пикочна киселина, както и лош холестерол, те ги унищожават. Това е суперхрана!

 

Витамин В12

Ако четете природни новини вие вероятно сте вегетарианец или поне познавате някой, който е, и най-вероятно също знаете, че протеин е супер лесно да се получи от естествени източници. Работата е там, че много вегетарианци трябва да допълват диетата си с витамин В12, тъй като той всъщност е малко трудно да се получи от нормална вегетарианска диета. Този проблем, обаче се решава лесно с ашитаба, това растение е пълно с витамин В12.

 

Антиоксиданти

Предпазването от свободните радикали ще подобри здравето и ще стимулира имунната ви система. Всичко това, като същевременно намаляне на възпалението и насърчаване на по-дълъг живот се дължи на антиоксидантите. Чай от ашитаба има 20-30% повече антиоксиданти, отколкото дори матча.

 

Невро растежен фактор

Не съм сигурен дали някога сте чували за него, но невро растежен фактор или Neuro Growth Factor (NGF) е сериозен мозъчен бустер. Мислете за това като естествен вид на човешки хормон на растежа, който е насочен конкретно към растежа и удължаване на живота на вашите нерви и неврони. Ефектът е, подобряване на функцията на мозъка и предотвратяване / лечение на мозъчни заболявания като болестта на Алцхаймер и деменция.

 

ДНК

Комбинираният ефект от халкони, антиоксиданти и NGF в ашитаба са като перфектния коктейл за вашето ДНК. ДНК в тялото ви е под постоянен стрес и също постоянно се поврежда и се възстановява. Коктейлът за ДНК, който е в чая от ашитаба ще сведе до минимум щетите, като същевременно ще увеличи регенериране на вашата ДНК.

 

Свързани статии:

Чаят от куркума – напитката на японските дълголетници

Гъбите шиитаке, рейши, намеко и пом-пом, които лекуват рак, се произвеждат вече и у нас

Японско лечение с вода

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Децата на мъже с наднормено тегло са предразположени към затлъстяване

Децата на мъже с наднормено тегло са предразположени към затлъстяване

Следваща статия
Грижи за дебелото черво и храносмилателния тракт

Грижи за дебелото черво и храносмилателния тракт

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар