Блог

5 дни трае следваканционната депресия

5 дни трае следваканционната депресия

Следваканционната депресия трае пет дни. Това установи ново проучване, направено на базата на анкетирани над 2000 британци. Според тях липсата на концентрация е най-лошият страничен ефект на връщането от отпуска.

 

Пет дни отнема връщането към обичайния ритъм на работа, а една десета от анкетираните признават, че се нуждаят от поне 10 дни, за да превключат към режим на работа.

 

Почти една пета от британците не могат да се съсредоточат и правят грешки, 16% изпускат срокове, а един на всеки шестима души признава, че прекарва повече време в социалните мрежи.

 

Интересно е, че огромна част от анкетираните прибягват до храната, за да се преборят със следваканционната депресия. Близо ¾ признават, че нездравословната храна подобрява настроението им, а само ¼ се опитват да се хранят здравословно.

 

Автор: 24chasa.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.stylecraze.com
Предишна статия
Чудодеен извор лекува нерви, очи и кожа

Чудодеен извор лекува нерви, очи и кожа

Следваща статия
Бебета с хернии

Бебета с хернии

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар