Блог

30-дневно Предизвикателство За Пиене на Вода

30-дневно Предизвикателство За Пиене на Вода

 

Водата е нужна на цялото ни тяло от клетки, през тъкани до органите, за да бъдем силни, здрави и красиви. Водата наистина е еликсир на живота. По тази причина ви предизвикваме да пиете само вода, без кафе сутрин или вино вечер, в продължение на 30 дни, за да видите чудодейните ползи от този извор на живот. 

 

 

 

 

Какво може да очаквате:

 

 

 

Водата подобрява креативността ви

 

 

Според редица невронаучни трудове, водата стимулира мозъчната активност. Тя ще ви помогне да се фокусирате и ще подобри познавателните ви процеси.

 

 

Забавя стареенето

 

 

Поддържайки кожата си хидратирана, вие лесно и ефективно ще забавите стареенето. Водата ще ви придаде нежен, сияещ и здрав вид, който трудно ще постигнете с която и да е била козметика.

 

 

Засилва имунната ви система

 

 

Според словашка поговорка „Водата е първото и най-важно лекарство“. Няма как да не се съгласим. Приемането на адекватни количества вода всеки ден ще подобри функцията на черния дроб и бъбреците ви, като ще спомогне изхвърлянето на вредните токсини от тялото ви.

 

 

Подобрява функцията на сърцето

 

 

Водата спомага правилното функциониране на сърцето, като предотвратява сгъстяването на кръвта и предпазва от инфаркт. Само една чаша вода преди лягане би намалила заплахата от сърдечен удар до 50 процент, изпращайки прясно окислена кръв към сърцето ви.

 

 

Предпазва ставите

 

 

Водата спомага възстановяването на хрущялите, така че ставите да могат да се движат плавно, ограничавайки тяхното увреждане.

 

 

Спомага свалянето на излишни килограми и подобрява метаболизма

 

 

Ако единствената течност, която приемате е вода, тялото ви бързо ще се отърве от вредните за организма токсини, което ще доведе до свалянето на излишни килограми. Тя ще ви отърве от постоянното чувство за глад и ще подобри метаболизма ви. Искате плосък корем? Спазвайте добра диета, тренирайте редовно и приемайте чаша вода рано сутрин.

 

Свързани статии: 

 

Проф. Неумивакин: Пийте вода, ако искате да сте здрави! Диабет и рак са измислени заболявания - всички болести са лечими

 

Японско лечение с вода

 

Започнете деня със здраве – медена вода

 

Източник: Ladyzone.bg

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Червеното месо - причина за рак?

Червеното месо - причина за рак?

Следваща статия
Половината от световното население късогледо до 2050 г.

Половината от световното население късогледо до 2050 г.

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар