Блог

Чудодейната билка тученица помага срещу диабет и рак

Чудодейната билка тученица помага срещу диабет и рак

Допреди няколко години подминавана и смятана за бурен, сега лечебната билка тученица е в устата на всички почитатели на здравословния живот и хранене. И неслучайно. Съвременните учени преоткриха този бурен и видяха в него уникални свойства, познати на предходните цивилизации.

 

Лечебната билка тученица съдържа седем пъти повече витамин С от цитрусовите плодове и пет пъти повече са омега-3 мастните киселини в сравнение със спанака. Те помагат за пречистване на кръвта, предпазват кръвоносните съдове от натрупване на плаки и пазят от склерозиране на съдовете. Това прави билка тученица мощно средство против инфаркт.

 

Растението е богато на витамините А, В6, В9 и на минералите калций, калий, натрий, магнезий и фосфор, манган и желязо. Билка тученица е чудесно средство при профилактика и лечение на болести на очите, а освен това има свойството да регулира нивото на кръвната захар. Растението предпазва сърдечно-съдовата и хормоналната система, пази от инфаркти, високо кръвно и затлъстяване. Помага при мигрена и напрежение в мускулите, артрит, кашлица и изгаряния.

 

Вълшебната билка тученицата е мощен страж срещу рака, тъй като предпазва организма от действието на свободните радикали. Тя съдържа два вида пигменти, които са мощни антиоксиданти – бетацианин и бетаксантин.
От билка тученица се използват както листата, така и стеблата. Може да си обогатите салатите с нея, да сложите в таратора или пък да си приготвите чудесно смути.


Най-добре е да използвате билка тученица без топлинна обработка, тъй като именно в пресно състояние тя е най-лековита.

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
hera.bg
Предишна статия
Полезната гулия изненадва с лечебните си свойства

Полезната гулия изненадва с лечебните си свойства

Следваща статия
Защо наричат смокинята лечителката от късното лято?

Защо наричат смокинята лечителката от късното лято?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар