Блог

Чудодеен лековит извор край манастира „Св. Марина“ избавя от безброй болести

Чудодеен лековит извор край манастира „Св. Марина“ избавя от безброй болести

Вчера православната църква почете света великомъченица Марина. Според народните вярвания тя е покровителка на водите и закрилница на Южното Черноморие. На този ден празнуват хора с имена Марина, Марина и техните производни.

 

Всяка година на този ден хора от цялата страна се събират край манастира „Св. Марина“ край русенското село Каран Върбовка. В средата на църквата блика чудодеен извор. Старите хора вярват, че водата лекува много болести. Тук слепи проглеждат, неми проговарят, а глухи връщат слуха си, твърдят местните жители. Говори се, че водата е избавила стотици от камъни в бъбреците, стомашни заболявания, болна жлъчка и екземи. Избавени са от тежки заболявания не само хора от региона, но и от цяла България, твърдят монахините, обитаващи манастира.


 

Първото чудо се случило през един юлски ден, по жътва. Тогава собственикът на нивата оставил 12-годишното си сляпо момче да спи в единия край на нивата, а той отишъл да работи. Когато детето се събудило, тръгнало да търси баща си. Така стъпило във вода, а щом си намокрило лицето с нея, прогледнало. Невярващ на очите си, бащата изтичал до селото да попита какъв ден е днес. Хората му отговорили, че е 17 юли – ден на света великомъченица Марина. Затова, че на християнски празник се случило чудото със сина му, турчинът дарил нивата, за да бъде издигнат храм, споделят ehograf.info.

 

Оттогава до днес чудесата не спират и стотици хора от цялата страна идват тук с надежда да се излекуват, разказват местните хора. Преди години жена от Хасково довела 6-годишната си внучка, която заеквала, спомня си една от монахините. Измили детето с вода от извора. След няколко дни се обадила баба му, че чудото станало. Момиченцето проговорило гладко. Това е само един от стотиците случаи, в които лечебната сила на водата преборва тежки болести, твърдят местните.

 

Не може да се каже с точност колко са изцелените,твърди секретарят на русенската митрополия Ангел Младенов. Хората не знаят, че тези неща трябва да се документират и не всеки се обажда, за да каже, че е получил лек за болката си.


 

Още:


 

Бяла лястовица се появи в българско село


 

Японско лечение за увеличаване растежа на косата и ноктите и справяне с болките в гърба и ставите (рецепта)


 

Тайните на древната българска кухня


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
За какво е полезна чубрицата

За какво е полезна чубрицата

Следваща статия
Още 22 тайни и съвети за живота – номер 16 е просто задължително

Още 22 тайни и съвети за живота – номер 16 е просто задължително

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар