Блог

Христо Григоров председател на БЧК: След наводненията идва опасност от епидемии

Христо Григоров председател на БЧК: След наводненията идва опасност от епидемии

"Всичко, което е необходимо, в настоящия момента го има. Една сериозна фирма се отзова веднага и предостави концентриран дезинфектант, защото това е следващата опасност - епидемиологичната. Предадохме на ХЕИ – Варна близо 40 хиляди литра дезинфекционен разтвор, така че се работи в тази посока. Ние отказахме международна помощ. Обадиха се от македонския Червен кръст, от турския Червен полумесец, други наши братски структури се обадиха, от Женева се обадиха. Но аз мисля, че в този локален случай не е необходимо да искаме международна помощ, защото ние имаме достатъчно възможности в нашите бедствени складове. За момента не е необходимо повече да се дават дрехи. Всичко, каквото трябва, го има там на място", каза още Григоров.


 

„Близо 20 хиляди са получените смс-и до момента на номера на БЧК за пострадалите при наводненията 1466“ заяви пред агенция Фокус Григоров във връзка с кампанията на организацията в помощ на пострадалите при наводненията в страната, цитиран от в. Труд. По думите му, в рамките на един ден средствата, дарени по банков път и тези от кратък номер 1466, са над 120 хил. лева. „Корпоративният сектор този път откликна незабавно”, подчерта той и допълни, че бизнесът е помогнал и с екипировката на доброволците. „Дано това, което обедини хората с идеята да помогнат, покаже на политиците, че ако ние не се обединим всички заедно да извадим България от кризата, нещата ще станат много по-тежки. За нас това е един пример, че когато тръгнем заедно в една посока, резултатите ще дойдат”, каза още Григоров.


 

Във връзка със стартиралите и други благотворителни кампании той заяви, че колкото повече неправителствени организации участват, събират средства и помагат, толкова по-добре. „Не е важно кой какви пари събира, важното е за какво се използват тези пари и още по-важното е да има пълна отчетност. Нещо, на което ние ще държим”, заяви председателят на БЧК. Очакванията на Григоров са събраните средства в помощ на пострадалите от наводненията да достигнат 1 млн. лева, но дори тогава според него ще е необходима сериозна държавна помощ. „Необходимо е много бързо и много спешно, докато все още тези апокалиптични картини са в съзнанието на хората, правителството да направи една сериозна програма за възстановяване на инфраструктурата и да я представи пред европейските структури”, каза още Христо Григоров.


 

Други статии:

Как да пречистим дебелото черво по естествен начин

Пектинът атакува рака и бори килограмите

Учените потвърдиха: куркумата е по-ефективна от поне 14 лекарства – вижте кои са те (номер 4 е тотална изненада)

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
offnews.bg
Предишна статия
Проф. Борислав Владимиров: болки в стомаха мъчат над половината българи

Проф. Борислав Владимиров: болки в стомаха мъчат над половината българи

Следваща статия
Подобрете фигурата си и изгонете стреса с йога

Подобрете фигурата си и изгонете стреса с йога

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар