Блог

Хитрини за предпазване от бръчки, които ще ви изненадат

Хитрини за предпазване от бръчки, които ще ви изненадат

Бръчките са първият признак, че младостта е на път да ни се изплъзне. Можем обаче да отложим издайническите признаци на зрелостта с на пръв поглед изненадващи начини, които зависят само от нас и не изискват нито големи усилия, нито много средства.


 

Нощем спете по гръб. Такава поза е полезна не само за цялото тяло, но и за лицето. Прекарваме горе-долу една трета от живота си в леглото и запазеният вид зависи и от начина, по който го правим. Спането в едни и същи позиции настрана или по лице води до т.нар. линии на съня – бръчки, които се образуват в горните слоеве на кожата и не избледняват дори след продължително време пише в. 24 часа.


 

Тези, които лежат на едната си страна, сами улесняват трайното "гравиране" по бузите и брадичката. А другите, които прекарват нощта по лице, създават условие за "плисиране" на челото. Най-малко бръчки по лицето дълбае спането по гръб, най-добре на анатомична възглавница с лека вдлъбнатина за главата. Можете да прочете още и 10 хитрини за наистина здравословен сън.


 

Яжте повече мазна риба. Сьомгата и всички останали видове мазна риба освен идеален източник на белтъчини, нужни за изглаждането на клетките и подмладяването на кожата, са и най-добрият начин да си осигурите омега-3 мазнини. Експертите смятат незаменимите мастни киселини за естествен балсам, който подхранват кожата и й осигурява оптималните липиди, които я пазат от съсухряне и ранни бръчки. Вижте повече във Време за риба и Омега 3


 

Носете си редовно очилата за четене и за слънце. Повечето хора имат проблем със зрението, още повече че днес напрежението от взирането в компютрите си казва думата и увеличава армията на късогледите. Правенето на едни и същи гримаси, благодарение на които наместваме зрението на фокус, образува бразда под повърхността на кожата. Резките в крайна сметка стават на бръчки.


 

При това в най-деликатната зона около очите, където и "поправките" на щетите са най-трудни. При такъв голям избор на рамки е безсмислена суета да избягвате очилата, от които се нуждаете. А при слънчево време слагайте тъмния чифт – не само ще ви пази от ултравиолетовите лъчи на слънцето, но ще ви спести и принудата да присвивате очи – сигурен абонамент за състаряващите бръчки "пачи крак". Тук можете да видите 3 практични начина да подобрите зрението си.


 

Не прекалявайте със сапунисването. Чистотата на кожата е гаранция за нейното здраве, но престараването води до отмиване на натуралния филм мазнина, който поддържа нейната еластичност и сочност. Когато прекалено често подлагате лицето на сапун и вода, намалявате неговата естествена защита от остаряване. Всичко зависи от вида кожа и условията на околната среда, но обикновено е достатъчно да наплисквате лицето само с минерална вода сутрин и да миете с деликатен сапун вечер. При суха кожа още по-добре действат измиващите средства, които включват овлажняващи и омазняващи молекули.


 

Яжте плодове и зеленчуци с много витамин C. Много проучвания са установили, че витамин C има роля в запазването на тургора на кожата, съдейства за производството на колаген, поддържа еластичността на кожата и така пази от бръчки. Едновременно с това се цитират данни, че витамин C предпазва от увреждане от ултравиолетовите лъчи и спомага за равномерен тен без тъмни петна и зачервяване. Разберете още и Как да пречистим кръвта си по естествен начин.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.listofimages.com
Предишна статия
Психологът Пенка Койчева: насилието трябва да се спре още в зародиш

Психологът Пенка Койчева: насилието трябва да се спре още в зародиш

Следваща статия
7 натурални антибиотика

7 натурални антибиотика

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар