Блог

Фармацевтичната компания Sanofi откри нов вид инсулин за лечение на диабет

Фармацевтичната компания Sanofi откри нов вид инсулин за лечение на диабет

Нов вид инсулин с наименованието Toujeo®, който вече е приет от Европейска агенция по лекарствата, предстои да бъде одобрен и в Америка. Ето какво сподели Пиер Шансел, старши вицепрезидент на Глобална дивизия Диабет на Sanofi:

 

Лекарството представлява нов базален инсулин, който е клинично изпитан върху широк спектър диабетици. След одобрението на нашето лекарство от FDA, очакваме решението на регулаторните органи за пускане на пазара на Toujeo в САЩ през първата половина на 2015 година.”

 

Заявлението за разрешаване на новия медикамент Toujeo се основава на резултатите от мащабна световна програмата за клинични изпитания по отношение на ефикасност и сигурност. В изследването са участвали 3 500 болни от диабет души.

 

Toujeo е търговското име на инжекционен инсулин гларжин с рекомбинантна ДНК технология, 300 U/mL, преди това познат като U300, който към момента все още не е одобрен или лицензиран.

 

 

За Sanofi

 

Световният лидер в здравеопазването Sanofi открива и дистрибутира терапевтични решения, базирани на потребностите на пациентите. Sanofi има съществено участие в системата на здравеопазването със седем ключови платформи: решения за диабет, човешки ваксини, иновативни лекарства, потребителско здравеопазване, нови пазари, ветеринарна медицина и подразделението за редки болести - Genzyme.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
Sanofi Pasteur - Alexis Chezière
Предишна статия
6 хобита, които ще ви направят по-умни

6 хобита, които ще ви направят по-умни

Следваща статия
Тайната на лечебния мехлем на Васил Левски

Тайната на лечебния мехлем на Васил Левски

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар