Блог

Топ 9 съвета за по-добър живот - последният си е задължителен

Топ 9 съвета за по-добър живот - последният си е задължителен

Животът около нас е пълен с чудеса. Проблемът е, че повечето хора сякаш имат капаци на очите и се лутат насам-натам без да ги оценят. Непрекъснато около нас има безброй възможности за радостни изживявания. Отделяйте си малко време всеки ден, за да изпитате чудесата, които ви заобграждат. Тези 9 съвета могат да са ви от полза:


 

- Мислете за това какво искате да постигнете глобално в живота, а не от какво имате нужда точно в този момент. Повечето от нещата, които желаем са именно неща, а не истински желания. Казано иначе: купувайте си самолетни билети, а не ай пади.


 

- Наспивайте се добре през нощта. Ако сте уморени, не давате най-доброто от себе си – а е важно да го правите във всеки един момент. Изключвайте телевизора по-рано вечер и се наспете. Това ще ви зареди емоционално и физически. (Знаете ли защо няма реклами на коли Ламборджини по телевизията? Защото хората, които карат Ламборджинита, просто не гледат телевизия)


 

- Не давайте пари назаем на хората, които чувствате близки – вместо това направете някакъв подарък. Ако някой приятел ми поиска заем му давам 10% от желаната от него сума и му предлагам да намери още 9 свои приятеля, всеки от които да му даде по 10%.


 

- Направете си стикери и напишете на всеки един „Благодаря“ на ръка. Давайте ги когато получите подарък от някого – така той или тя ще разбере, че наистина оценявате жеста.


 

- Подайте ръка на човек в нужда. Помогнете на възрастен човек да пресече оживено кръстовище, направете път на някого в напрегнатия трафик, съберете съседските деца и им почетете от някоя интересна книга от детството ви. Със сигурност това ще ви накара да се почувствате по-добре.


 

- Когато си припомняте дадено събитие от своя живот винаги се опитвайте да видите каква полза ви е донесло – дори събитието да не е позитивно. И запомнете – колкото и неща повече да имат хората около вас, животът ви е по-добър от този на огромна част от населението на планетата.


 

- Забавете темпото. Огромна част от хората се опитват да направят колкото се може повече неща за един ден – без значение дали са на работа или на почивка. Ако понякога правите нещата бавно и с наслаждение ще се почувствате по-добре, а ако сте на почивка няма да „прегорите“ и ще може в крайна сметка да разгледате повече.


 

- Прочетете за втори път любима своя книга. Това ще ви накара да се почувствате сякаш сте се срещнали с отдавна забравен добър приятел. В допълнение ще си спомните какво сте правили и как сте се чувствали когато сте я прочели за първи път.


 

- Направете си подарък – това може да е почивка до екзотична дестинация или просто един ден отпуск. Каквото и да решите да направите му се наслаждавайте и бъдете благодарни. И не забравяйте да си кажете, че заслужавате такива хубави неща да ви се случват по-често!


 

Свързани статии:

Как да привлечем позитивна енергия в живота си

7 прости стъпки към живот изпълнен с чудеса

10 научно доказани неща, които ви правят по-щастливи


 

Източник: psychologytoday.com

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.ekodefi.com/
Предишна статия
Ако искате стабилна връзка не бързайте със секса

Ако искате стабилна връзка не бързайте със секса

Следваща статия
Внимание! Слънцезащитната козметика може да е опасна!

Внимание! Слънцезащитната козметика може да е опасна!

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар