Блог

Събраха 20 500 лева за пеперудените деца

Събраха 20 500 лева за пеперудените деца

20 500 лева събрани за децата с много тънка кожа, наричани още като “пеперудени” – това е равносметката от кампанията “Панаир на добрината”, която бе стартирана от абитуриентите на Втора английска езикова гимназия. Припомняме, че те замениха красивите тоалети с обикновени бели тениски на изпращането си.


 

За 4 месеца десетки училища от цялата страна обединиха усилия в името на пеперудените деца. Примерът на Втора английска гимназия без колебание последваха и от столичното 105-то училище.


 

Марияна Кръстева – преподавател: “Всичко започна на майтап, но наистина имаше приемственост и това позволи нещата да се финализират, т.е. да започне от 12 клас, да мине през 11-ти и да завърши с най-малките!”


 

Първите им усилия да помогнат обаче не се увенчали с успех.


 

Марияна Кръстева – преподавател: “Започнахме с великденски базар. Тъй като ние сме учебна компания и имитираме истинския – реалния живот на фирмата, ние трябва да си покрием разходите, които сме направили за производство и едва след това да отделим част от печалбата. Цялата печалба, която ни остана беше в размер на 30 лева. И ни беше срам, че сме събрали толкова малко!”


 

И за да се отсрамят, решили да направят кутия за събиране на средства и да организират търг на рисунки. Някои от децата дали и последните си спестявания, за да помогнат. Така, с общи усилия на финала събрали за кампанията 484 лева и 10 стотинки.


 

Велислава – 11 клас: “Имаше картини за 8 лева, за 7 и за 4, но пак събрахме някакви средства за тези деца…”

На пеперудените деца вече ще помагат и от Здравната каса. Добрата новина, която дойде от там е, че от първи юли ще поемат част от разходите за превръзки, които са изключително скъпи.


 

Елена Енева – ДЕБРА България пред БНТ: “Здравната каса определя 3 финансови прага за различните по тежест форми на булозна епидермолиза. Най-ниският праг е 130 и няколко лева, по-високият е около 900, като най-високият е 1850 лв. Имахме очаквания за малко по-високи прагове, казаха, че бюджетът не достигал.”


 

В момента в България около 100 души са с т. нар. пеперудена кожа.


 

Още:

Пектинът атакува рака и бори килограмите

Как да пречистим дебелото черво по естествен начин

Тест със захарен бонбон крие ключа към успех и самоконтрол

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
dobra-mama.pl
Предишна статия
Фелдшер с колело изминава 30 км на ден, за да лекува болни

Фелдшер с колело изминава 30 км на ден, за да лекува болни

Следваща статия
Хапвайте тези храни за по-големи гърди

Хапвайте тези храни за по-големи гърди

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар