Блог

Световноизвестният очен лекар д-р Карл Клаес ще оперира хора с отлепена ретина, диабетна ретинопатия и други тежки очни болести в България

Световноизвестният очен лекар д-р Карл Клаес ще оперира хора с отлепена ретина, диабетна ретинопатия и други тежки очни болести в България

Световноизвестен очен хирург д-р Карл Клаес от Белгия е един от най-добрите офталмолози съобщава БНТ. Той прави чудеса за пациенти с отлепена ретина, диабетна ретинопатия и тежки очни травми. Спасил е зрението на стотици българи в клиниката си в Антверпен. В България консултира безплатно предимно социално слаби хора и недоносени бебета с увредена  ретина. Съвсем скоро планира да започне и операции у нас.

 

Пациентите  на д-р Клаес са доволни от късмета си и се шегуват, че когато Мохамед не отива при планината, тя  идва при него. Белгийският лекар е ученик на едни от най-добрите специалисти в областта на ретиналната хирургия, а и сам е откривател на нови техники в тази област.

 

Карл Клаес: Моята  специалност са предимно заболявания на стъкловидното тяло и ретината на окото, дегенерация на макулата, усложнения след тромбоза на ретинални венозни съдове. Помагам и на болни, които са получили тежки усложнения след очни операции.

 

Българските колеги на д-р Клаес, без каквато и да е професионална завист му помагат при прегледите.

 

Свързани статии:

3 практични начина да подобрите зрението си

Възстановете зрението, зъбите и венците си с една проста хранителна добавка – рибено масло

4х20 срещу уморени очи!

 

Анна  Ганчева – офталмолог: Той  работи по изключително иновативни и авангардни технологии. Оперира пациенти с много сериозни и тежки заболявания, които ако се оставят без лечение, водят до слепота.

 

Д-р Лиляна Димитрова – офталмолог: Идва ни на крака и е мал шанс да го изпуснеш и да не направиш една такава консултация.

 

Добрата новина е, че скоро белгийският специалист започва и операции в София – поне два пъти годишно.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Болница "Софиямед" става на 2 години

Болница "Софиямед" става на 2 години

Следваща статия
Какво трябва да знаем за избора на слънчеви очила, за да не получим ранно перде

Какво трябва да знаем за избора на слънчеви очила, за да не получим ранно перде

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар