Блог

Решиха да дадат по 3000 евро обезщетение на всяка жена с "гърмящи силикон"

Решиха да дадат по 3000 евро обезщетение на всяка жена с "гърмящи силикон"

Драмата с гърмящия силикон на френската фирма PIP е на път да приключи. Съдът в Германия, където беше подаден колективният иск преди време, присъди всяка жена в него да получи по 3000 евро обезщетение. Междувременно у нас делото все още се бави, сподели пластичният хирург д-р Николай Георгиев в пряко включване в предаването NEWSROOM по NEWS7.


 

До края на юни всички българки с импланти от опасния силикон могат да подадат индивидуален иск чрез адвоката, който движи делото от френска страна. Там вече има индивидуално спечелени дела и първите 120 пациентки са получили обезщетения.


 

15 млрд. евро обезщетения ще трябва да изплати фирмата, ако всички засегнати пациенти подадат искове, пресметна д-р Георгиев. Освен дамите, на които са поставени, искове могат да заведат и самите пластични хирурзи, но това ще стане на по-късен етап.


 

Висока температура, зачервяване в областта на гърдите и уголемени лимфни възли са основните симптоми, които получават пациентките при проблем с имплантите. Има обаче шанс да няма оплаквания и симптоми, но да се окаже, че имплантът е разкъсан. Такъв е бил случаят със съпругата на д-р Георгиев, на която самият той поставил от опасните импланти.


 

Вече над 250 дами са подменили имплантите си само в неговата клиника. Ако в момента не можете да си позволите подмяна или премахване на имплантите, препоръката е да се правят по-често прегледи.


 

Пациентките с разкъсани импланти в клиниката на д-р Георгиев не заплащат нищо за спешна намеса, увери той. Хирургът изрази надежда, че и останалите специалисти ще проявят морал и ще третират спешните случаи без допълнително заплащане.


 

Още:

Храни, които избелват усмивката по естествен начин

Още 7 храни за извайване на тялото и естествено изграждане на мускулите

Японско лечение с вода

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.band.uol.com.br/
Предишна статия
Как да открием дали страдаме от вътрешна гъбична инфекция

Как да открием дали страдаме от вътрешна гъбична инфекция

Следваща статия
Ако искате стабилна връзка не бързайте със секса

Ако искате стабилна връзка не бързайте със секса

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар