Блог

Рецепти с билки за простата на Петър Димков решават проблема

Рецепти с билки за простата на Петър Димков решават проблема

След 50-гоишна възраст при много мъже започва да се обажда простатата. Жлезата започва да се уголемява и да създава проблеми. Затова начинът на живот и хранене биха могли да помогнат да отложите във времето този неприятен симптом. Има и рецепти от народната медицина с билки за простата, които биха могли да ви свършат много добра работа. Стига да сте упорити и да ги пиете редовно.

 

Една много известна рецепта на прочутия народен лечител Петър Димков е с корени от гръмотрън. Взимат се 40 грама от билката, прибавя се същото количество стръкове от ветрогон, 30 грама стръкове от луличка, 20 грама семе от коноп, 15 грама стръкове от горски енчец, 30 грама кори от леска и 15 грама корени от магданоз. Всички тези билки се смесва добре и се взима супена лъжица от тях, която се пуска в 300 грама вряща вода. Не се вари, а се оставя да се кисне близо час, след което се прецежда и се приема три пъти на ден по 100 грама от отварата с билки за простата преди хранене.

 

Друга много популярна рецепта с билки за простата на Петър Димков отново се включва гръмотрън. Коренът се измива много добре и се изсушава на проветриво място. В литър кипяща вода се пускат две супени лъжици ситно нарязани сухи корени от билката и се варят пет минути. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден преди ядене по 1 кафена чашка. Това трябва да се прави цяла седмица. После се почива един месец и отново се повтаря процедурата.

 

Ако простатата ви е прекалено уголемена и се затруднява уринирането, може да си направите и една рецепта от народната медицина за облекчаване на състоянието. В килограм чист пчелен мед се слага 200 грама пчелен прашец, смесва се добре и от тази смес се взема по 3 чаени лъжички само сутрин. Това се прави 45 дни, след което се почива 15 дни и процедурата се повтаря отново.

 

Не забравяйте, че с билки за простата се постига офект, но трябва да бъдете постоянни и упорити в лечението.

 

Свързани статии:

Аларма за простатата

Прегледът на простатата след 50 г. е задължителен

Здрава простата на 50+

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Погледни си ръката, сякаш е кленов лист!

Погледни си ръката, сякаш е кленов лист!

Следваща статия
Топ 4 лечебни билки, с които да готвите

Топ 4 лечебни билки, с които да готвите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар