Блог

Рецептите на Ванга и Дънов за лечение на диабет и високо кръвно

Рецептите на Ванга и Дънов за лечение на диабет и високо кръвно

Великите лечители на България Ванга и Петър Дънов са ни дали най-добрите натурални методи за лечение, доказали своята ефикасност във вековете. Техните златни билкови рецепти церят и най-страшните заболявания. Вижте какво са предписвали големите лечители при диабет и високо кръвно :


 

Ванга сваля захарта с праз и индрише


 

• Четири глави праз се нарязват на малки парчета. Поставят се в буркан и се заливат с 2 л. бяло вино. След 15 дни се прецежда. Пие се по 1 малка ч.ч., 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене.


 

• Шест листа индрише се варят в 500 мл. вода, докато изври наполовина. Приема се 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.


 

• Три с.л. листа от черна боровинка се заливат с 600 мл. гореща вода. Сместа престоява 4 часа и след това се прецежда. Приемат се по 200 мл. 3 пъти на ден.


 

• Четири с.л. боровинки се заливат с 2 л. хладка вода и се варят, докато водата изври наполовина. Отвара да се пие по 1 чаша 3 пъти дневно.


 

• Прави се смес от равни количества (около 10 г.) корени от глухарче, девесил, цикория, репей и билката лечебен жаблек. Сваряват се и се прецеждат, отварата да се приема охладена. Студени настойки от тези билки помагат да се нормализира нивото на захар в кръвта.


 

• Всяка сутрин и вечер да се взема по 1 ч.ч. кисело мляко, смесена със сока от един лимон, в продължение на 20 дни.


 

• Десет грама имел се накисват за една нощ в хладка вода. На сутринта се прецеждат и сместа се приема всеки ден до подобряване на състоянието.


 

Дънов препоръчва отвари от горски плодове


 

• Смесват се 40 г. глухарче, по 20 г. жаблек, коприва, черна боровинка, бяла черница и бобови шушулки, 100 г. малина и жълт кантарион. От сместа се вземат 2 с.л. и се заливат с 800 мл. вода. Варят се 5 минути, прецеждат се и се пият по 150 мл, преди хранене, 3 пъти на ден.


 

• Прави се отвара от 40 г листа на черница. Тя намалява нивото на захарта в кръвта и помага за фиксирането на гликозата в тъканите, но трябва да се приема поне 3 седмици, по 2 пъти дневно на гладно.


 

• Прави се запарка от 1 с.л. плод от касис, 1 с.л. шипки и 2 ч.ч. вряла вода в плътно затварящ се съд. Плодът се оставя да кисне в течността до изстудяването на сместа. Готовият чай се прецежда през марля и се пие 3 пъти на ден.


 

• Препоръчва се на болния да консумира предимно прясно зеле, възможно най-често и без да е преминало термична обработка. Соковете в него повлияват благоприятно развитието на болестта.


 

Източник: healthandfood.eu


 

Още:


 

Петър Дънов съветва как да се излекуваме от 11 различни заболявания


 

Духовната енергия на различните храни според учителя Петър Дънов


 

16 златни съвета на Петър Дънов за здравословно хранене


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Изненадващи разкрития за рака на известната американска клиника „Джон Хопкинс“

Изненадващи разкрития за рака на известната американска клиника „Джон Хопкинс“

Следваща статия
Водата от Аязмото край с. Кабиле лекува безброй болести

Водата от Аязмото край с. Кабиле лекува безброй болести

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар