Блог

Водата от Аязмото край с. Кабиле лекува безброй болести

Водата от Аязмото край с. Кабиле лекува безброй болести

Манастирът "Рождество на пресвета Богородица," се намира на 1 км. от с. Кабиле, близо до Ямбол. Малък, уютен, сгушен в зеленина сред полето, той е като оазис и място за утеха на всеки посетил го.


 

Стотици хора от цяла България се стичат, за да отпият или да се измият с водата на лечебното Аязмо. Водата лекува много болести. Твърди се обаче, че помага само ако силно вярваш в лечебните й свойства.


 

Никой не знае кога точно е бил построен манастирът. Тука навремето е било гора. Мястото е било обитавано от гръцки монаси, които са се занимавали с отглеждане на овце и крави. Храмът е бил опожарен през турското робство. След което на мястото остава нива.


 

След време бай Стоян от село Кабиле започва да обработва 16-те декара нива, разказва сестра Антония от манастира. Докато бай Стоян обработва земята, в Сливен на баба Марийка - силно вярваща жена, й се явява видение. Три пъти майка Богородица й се явявала, и тя все не вярвала. Накрая, когато й се явила майка Богородица, й казала: "Ако ти да не отидеш в Кабиле да откриеш Аязмото в нивата на бай Стоян, ще пострадаш много".


 

Тогава Марийка събрала други жени и заедно отишли на нивата на бай Стоян. Тя показала мястото, което й посочила майка Богородица. Копнали в земята и водата бликнала. Кладенчето се намира под самия манастир. Бай Стоян много се ядосал, че прииждащите да се лекуват му тъпчат посевите. От дума на дума хората предавали как им помага водата от Аязмото. Бай Стоян обаче затрупал кладенчето, но хората отново го почистили. След това той хвърлил умряло куче в него. Хората отново го почистили.


 

В това време тук дошла сляпата монахиня, която била 16-годишно момиченце. След като седмици наред отказвала на близките си да се върне в родното си място, тя заявила, че трябва да остане тук в манастира. Така останала над 50 години на това целунато от Бога място. Тя помни всекиго, който е идвал в манастира.

Хора, които отпиват от водата разказват как след като пият от нея чувстват как цялото им тяло се затопля. "Пия за втори път вода и вече нямам бучене в ушите", казва жена. Друга обяснява, че си сипват вода за здраве, за да си пръскат дворовете за берекет. Хората вярват и усещат лечебната сила на водата.


 

Източник: zdravnitza.com


 

Още:


 

Илкая (Лековит камък) – мистично място в Родопите, което лекува


 

Още 22 тайни и съвети за живота – номер 16 е просто задължително


 

Лютите чушки помагат за отлично здраве


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Рецептите на Ванга и Дънов за лечение на диабет и високо кръвно

Рецептите на Ванга и Дънов за лечение на диабет и високо кръвно

Следваща статия
Зеленото кафе топи мазнините, прочиства от токсини и помага при главоболие, висок холестерол и много други

Зеленото кафе топи мазнините, прочиства от токсини и помага при главоболие, висок холестерол и много други

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар