Блог

Различните видове води – кои са най-добри за здравето ни

Различните видове води – кои са най-добри за здравето ни

Температурата навън започва да расте и много хора увеличават своя прием на вода. Но истината е, че трябва целогодишно да пием вода – дори много преди да сме жадни. Това е интересно, защото има много хора, които не харесват вкуса на водата. Но нека да хвърлим един поглед към някои от видовете води, които могат да се открият по рафтовете на магазините за хранителни стоки.

 

Кокосова вода – е много полезна за здравето, защото намалява значително теглото, против стареенето е и кръвното налягане с нея също пада. „Кокосовата вода съдържа калий в допълнение към натрия. Самата напитка е магическа, смятат диетолозите. Здравословната диета включва банани, картофи, боб, леща, спанак и папая – всички те осигуряват достатъчно калий,“ казва Андреа Джианколи, диетолог и говорител на Академията по хранене и диетика. Много хора се кълнат в напитката – особено след тренировка за възстановяване. Въпреки това, ако се занимавате с по-напрегната дейност в продължение на повече от час, спортна напитка, вероятно по-добър избор.

 

Кактусова вода - това е една сравнително нова вода на пазара, но е богата на антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на някои видове рак, за засилване на имунната система, но също така съживява кожата, а и действа като противовъзпалително и предотвратява махмурлука.

 

Кленова вода – съдържа абсцисова киселина, която се предполага, че помага за контрола на кръвната захар. Друго твърдение е свързано с високия процент на манган (30%), който може да помогне на щитовидната жлеза и здравето на костите.

 

Вода с артишок – най-малко добавени съставки за постигане на крайния продукт има в нея и нищо изкуствено. Що се отнася до здравните претенции, то просто можем да причислим артишока към суперхраните, съдържащи витамини, минерали, антиоксиданти и електролити, които помагат за детоксикацията на черния дроб, понижаването на холестерола, регулиране на теглото, подобряване на текстурата на кожата и др. Не може да се спори с факта, че артишокът е добър-за-вас зеленчук, но хранително не знаем как може да се сравни чаша вода с цял артишок.

 

В крайна сметка: Единственото сигурно е, че трябва да хидратираме тялото си, така че ако ви харесва вкуса на всяка от тези води, определено ги употребявайте, но не само, заради това, че са по-здравословни.

 

Свързани статии:

8 причини да пиете медена вода всяка сутрин

Страхотни ползи от пиенето на вода с краставица (+4 Рецепти)

Японско лечение с вода

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кога хапването на шоколад носи риск от диабет

Кога хапването на шоколад носи риск от диабет

Следваща статия
Щастието мирише на ... пот и чисти чаршафи

Щастието мирише на ... пот и чисти чаршафи

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар